00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ירקות צלויים בניחוח תימין ,ברוקולי בג`ינג`ר,וחזה עוף צרוב בתבליני קייגין

"טרנד" המזון הבריא אצלנו כבר מזמן ,אם נאמץ שיטה זו כדרך חיים יוטב לנו .

אנו כטבחים/שפים העוסקים במזון בעצם אחראים על בריאותם של אלפיי סועדים, ובידינו הכלים לעזור לו בתזונה הנכונה.

אם נקפיד על שיטות בישול נכונות,נשלב במתכונים מזון עתיר בויטמנים,נפחית את כמות השומן ,הריי שללא קושי רב "תרמנו" לבריאותם של הסועדים.

התפריט שאציג בפניכם היום הינו ארוחה "מלאה",במקביל ניתן לבצע חלקית את התפריט כך שכל מנה היא בפני עצמה.

זמו ההכנה הכולל הכנת כל התפריט כשעה (כולל זמן בישול בתנור).

עבור 6 סועדים

ירקות צלויים בניחוח תימין 

החומרים

1 גזר בנוני

1 בצל סגול

1 בטטה 

1 קישוא

1 שומר

1 קולרבי

1 ראש שום חצוי 

פלפלים בשלל צבע

3 כפות דבש

2 כפות תימין 

2 כפות שמן זית

3 כפות בלסמי 

מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה 

יש לקלוף את הירקות ולחתוך בצורה "גסה"

נתבל את הירקות בקערה גדולה ונעביר לשקית אפיה  (cooke).

נוסיף את כל הנוזל מהקערה .נאפה בתנור  בחום 180 מעלות כ-50 דק'.

הדבש והסוכר שבירקות יצרו יחדיו "קרמליזציה" נהדרת וצבע הירקות יהיה כצבע הדבש ומרקם הירקות נימוח והניחוח כמובן כטיול בשדה תימין.

ברוקולי מוקפץ בג'ינג'ר 

החומרים

4-5 ראשי ברוקולי טריים שאותם נחלק "לפרחים"(נפריד מהגבעול) או קפואים לחילופין

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

מלח גס

פלפל

"אבק" מאגוז מוסקט

2 כפות שמן זית/20גר' חמאה 

2 כפות גרעיני חמנייה (אופציה לשידרוג ההגשה)

אופן ההכנה

במידה ואנו משתמשים בברוקולי טרי נבצע לו בישול "ירוק"(בישול במים רותחים עם מעט מלח נביא לרתיחה ומייד נעביר למיי קרח לעצירת הבישול)

במידה והירק קפוא כל שנותר הוא להפשיר אותו בעדינות שלא יתפרק

במחבת נמיס שמן זית /חמאה ונזהיב מעט את הג'ינג'ר לאחר מכן נוסיף את הברוקולי נתבל במלח פלפל ולקראת הסוף "נגרד" מעט אגוז מוסקט 

נקפיץ מעט שכלל הטעמים "יספגו",נעביר לצלחת הגשה ונפזר מעל את הגרעינים .

שילוב החמאה האגוז מוסקט לצד הברוקולי ייתן ניחוח אגוזי וטעם נפלא.                                       

חזה עוף צרוב בניחוח תבליני קייג'ן
 
החומרים
 
6 חזות עוף נקיים (פרוס כבר כמו שניצל, לערך 200 גר למנה עבה במקצת לשמור על עסיסיות)
 
תערובת קייגין ישנה גירסא מוכנה לקנייה וישנם עוד גירסאות שונות להכנה ביתית,זו האהובה עליי (1כפית פפריקה מתוקה,1 כפית מלח דק 1 כפית
 
אבקת שום 1 כפית פלפל לבן 1 כפית תימין יבש 1 כפית אורגנו יבש)
 
נצפה את החזה בתבלינים ללא שמן תוך כדיי לחיצה על החזה.
 
אופן ההכנה
 
נחמם מחבת/גריל עם 2 כפות שמן זית ונצרוב עד הכנה מושלמת .אעפ"י שהנח הינו מעוף השתדלו לא "לייבש את הנתח"
 
מנה נהדרת "ציפוי" התבלנים מעל החזה נותן לו בעצם מן שיכבה נוספת בעלת טעמים חזקים
.
 
הארוחה שלנו מוכנה,הקפדנו על שיטות בישול נכונות ובכך גם שמרנו על ערכים תזונתיים .
 
כל שנותר לי לאחל לכם  בתיאבון !!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת