00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-פנה קוטה בטעם נוטלה

בוקר טוב לכולם!

לפי לוח השנה אנחנו עמוק-עמוק בחודש אוקטובר, כלומר בסתיו מתקדם קריר, גשום ואפרורי אבל בפועל אפשר להגדיר את תקופה כסוף הקיץ כלומר חם, לח וחסר אויר. אז אם אנחנו עדיין בקיץ אין סיבה שלא ניהנה מקינוח קר וקליל, ואם נוסיף קצת נוטלה הרי יש לנו כאן מעדן טעים ומיוחד!

תיהנו!

 

 

 

*מקור המתכון מבלוג מאוד מיוחד (ברוסית) של בחורה שכרגע עוברת סטאז` באחת הקונדיטוריות היודועות בפריז!!!*

 

פנה קוטה בטעם נוטלה
הרכיבים (ל-8 מנות):
10 גרם ג`לטין
3 כפות מים קרים
200 גרם ממרח נוטלה
1/4 כפית מלח
360 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
240 מ"ל חלב

 

ההכנה:
בכלי קטן לשים את הג`לטין ולהוסיף את המים.
לערבב ולהשהות בצד עד לשימוש.
בכלי נוסף לערבב את הנוטלה עם המלח ולהשאיר בצד.
בסיר קטן לשים את השמנת עם תמצית הוניל ולהביא לרתיחה.
להעביר כ-1/3 אל הג`לטין, לערבב ביסודיות ולהחזיר אל הסיר עם יתרת השמנת.
להוסיף כ-1/3 מהתערובת אל הכלי עם הנוטלה ולערבב היטב למרקם חלק ללא גושים.
להוסיף את יתרת השמנת ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה, בסיום להוסיף את החלב.
להעביר את התערובת דרך מסננת ולחלק בין 8 כלים אישיים.
לקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

*ניתן להגיש בתוך הכלי או בלעדיו. אם הפנה קוטה מסרבת להשתחרר טובלים את הכלי קצרות במים חמים (נזהרים שהמים לא יגיעו עד לקינוח) ומיד הופכים על צלחת ההגשה*

 

הערות ומסקנות לאחר המעשה:
זו לא טעות שאין במתכון סוכר, אבל אל תטעו! הנוטלה מוסיפה מעל ומעבר!
הכנתי 1/2 כמות כלומר  4 מנות בתבניות חד פעמיות בצורת כוכב(ההוכחות לפניכם :-)
יוצא מאוד-מאוד טעים, אם כי אני מתחילה לגלות שאני מעדיפה קינוחים ג`לטיניים תפוחים יותר בסגנון מוס
הגשתי עם שבבי שוקולד שהכנתי מ-50 גרם שוקולד שהמסתי עם  חצי כף דבש, נתתי להתקרר ולהתיצב ואז "קילפתי" בעזרת קולפן ירקות רגיל
נראה לכם מסובך? אני הבטחתי משהו "קטן" לא משהו קל" ;-)

 

בהצלחה ,בתיאבון וסוף שבוע נעים לכולם!

 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת