00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

סלטי בריאות

26/10/2012

סלטי הבריאות הפכו מזמן לארוחה מורכבת ומזינה בזכות ולא בחסד.שילוב של טעמים,מרקמים,ירקות.פירות,בשר,דגים.

בעצם עשו upgrade (שדרוג) למטבח המקומי שלנו,וכיום כמעט בכל בית קפה,מסעדה נפרסים בפנייך שלל סלטים מרהיבים וטעימים להפליא המשלבים מרכיבים ואלמנטים בראותים.אני נוהג לכנותם סלטי "הייטק" (תחילתם הייתה עם הקמת בתיי הקפה/מסעדות במתחמיי הייטק)

בפוסט הנוכחי אתן כמה מתכונים לסלטי בריאות מקבוצות שונות כגון:

  • קיטניות 
  • ירקות מוקפצים 
  • מגוון עלים 
  • עשבי תיבול 
  • עוף 

המתכונים עבור-4/5 סועדים.

סלט עדשים בליווי פלפלים קלויים כוסברה ונגיעות של טחינה ויוגורט

החומרים

2 כוסות עדשים מבושלות (בדרגת עשייה אל דנטה-פריך במקצת)

2 פלפלים אדומים קלויים בתנור ומקולפים וחתוכים לקוביות

1 כוס עליי כוסברה שלמים 

1 בצל סגול חתוך לקוביות

1 פלפל צ'לי נקי מגרעינים וקצוץ

מיץ מלימון טרי

מלח גס, פלפל גרוס

1/4 כוס שמן זית איכותי

3 כפות טחינת שומשום מלא/רגיל

גביע יוגורט עיזים

בצל ירוק מסולסל (לקישוט)

אופן ההכנה

בקערה נערבב את העדשים ,פלפלים,עשבי התיבול,והבצל הקצוץ,נתבל במלח פלפל נוסיף את מיץ הלימון ונעטוף בניילון נצמד,לאחר כחצי שעה נעביר לקערת הגשה תוך כדיי שאנו מרימים את העדשים בכף מחוררת כך שכל הנוזלים ישארו בצד, נזלף מעל העדשים טחינה גולמית(בעזרת בקבוק לחיץ-לאורך ולרוחב-ואותה פעולה עם היוגורט) נטפטף מעט שמן זית נוסיף כמה גרגרי מלח גס ונעטר בבצל ירוק מסולסל.

סלט חיטה וחמוציות

החומרים

2 כוסות חיטה מבושלת (אל דנטה)

1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

1/2 כוס צרור עליי נענע טריים (ללא הגבעול)

אגודה של עירית קצוצה

חופן עליי רוקט

מלח,פלפל

3 כפות סילאן

2 כפות שמן זית 

3 כפות רכז רימונים  

אופן הכנה 

בקערה נתבל את החיטה המבושלת בסילאן רכז רימונים שמן זית מלח,פלפל נעטוף בניילון נצמד לחצי שעה.

לאחר מכן נוסיף בעדינות את עליי הרוקט והנענע נסדר בצלחת הגשה ונטפטף מעל מעט סילאן .

סלט בורגול ורימונים

למתכון הנ"ל אני אוהב להשתמש בבורגול טחון גס 

החומרים

כוס וחצי בורגול

1 כוס גרעיני רימון

1/2 בצל סגול קצוץ 

1 פלפל ירוק חריף קצוץ 

1 כוס פטרוזליה 

מיץ מלימון שלם

מלח,פלפל

2 כפות שמן זית 

2 כפות רכז רימונים

2 כפות דבש

אופן ההכנה

יש לשטוף את הבורגול ולהשרות בקערה עם מים חמים(עד כיסוי הבורגול) ולעטוף בניילון נצמד עד ספיגת מליאה של הנוזל.

יש לערבב בקערה את הרימון,הפטרוזליה,הפלפל והבצל,ובקערה נפרדת נכין את הרוטב לסלט תוך כדי "חיבור" כל חומרי הטעם.

נוסיף את הבורגול נערבב היטב ונגיש.

סלט "עשבים" וכל טוב הארץ 

סלט רענן ומשמח מתאים ליד בשרים/דגים בגריל 

החומרים

1כוס פטרוזליה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)

1/2 כוס בזילקום 

1כף גרעיני חמניה קלויים (בתנור ללא שמן)

1 כף גרעיני דלעת(בתנור ללא שמן)

1 כף אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

1 כף פיסטוק קצוץ גס

2 שיניי שום קצוצות 

2 כפות שמן אבוקדו

1/2 כפית סומק

מיץ מלימון שלם

מלח גס

אופן הכנה

יש לשטוף היטב את כל העשביי תיבול לקצוץ ולהעביר לקערה.

נוסיף את הגרעינים והאגוזים (אופן ההכנה-שיטה ראשונה,לחמם מחבת על הגז ולקלות עד קבלת צבע זהוב או בתנור בחום 180 מעלות )

נוסיף את חומרי התיבול נסחט את הלימון ונגיש. 

ניתן לזלף מעל טחינה "ולעטר" בסומק .

 

סלט עלים בליווי חזה עוף צרוב וגרנולה

החומרים 

עליי בייבי מיקס שטופים

2 פרוסות חזה עוף 

5/6 עגבניות שרי חצויות

1 כוס פיטריות שימגי

1/2 כוס גרנולה (טבעית)

1 כפית פפריקה מתוקה 

לרוטב

1/2 כוס רכז פסיפלורה קפוא /טרי

מיץ מתפוז שלם

2 כפות שמן זית 

טוויסט נחמד- 1כף "סוכריות קופצות" בטעם לימון 

אופן ההכנה

 

לרוב עלי "הבייבי" מגיעים שטופים ונקיים 

נתבל את חזה העוף במעט מלח גס פלפל ופפריקה מתוקה (יבש ללא שמן)

במקביל נחמם מחבת (טפלון) עם כף שמן זית ונצרוב היטב את החזה עד השחמה סופית.(נתן לו "לנוח" דקה ונחתוך לרצועות)

בקערה נפרדת נכין את הרוטב נוסיף את רכז הפסיפלורה,שמן הזית,מיץ התפוז, ונערבב היטב נוסיף את

העלים,העגבניות,והפיטריות. נעביר לצלחת הגשה נפזר מעל את "הסוכריות הקופצות" הגרנולה ואת חזה העוף.

 

 

 

סלט ירקות מוקפצים בניחוח שמן שומשום

לסלט זה נשתמש בכמה שיותר צבעים כך המנה תהיה ססגונית ושמחה

החומרים

2 גזרים

שורש סלרי

שורש פטרוזליה

בצל סגול

זוקיני ירוק/צהוב

פלפלים ירוק,אדום,צהוב

3 כפות שמן קנולה

2 כפות שומשום קלוי 

1 כף גי'נגר קצוץ 

1 כף שום קצוץ 

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

בצל ירוק מסולסל לקישוט(נחתוף את הבצל לרצועות דקות ונשרה במיי קרח)

אופן ההכנה

יש לחתוף את הירקות לרצועות דקות ואחידות (ז'וליאן בשפה המקצועית),ניתן להיעזר "במנדולינה" לקבלת אחידות 

נחמם ווק על הגז עם שמן קנולה נזהיב מעט את השום והג'ינגר יחדיו ונוסיף את הירקות למחבת לפי דרגת הקושי גזר,שורשים,פלפלים,בצל,זוקיני

תוף הקפצה מתמדת (הירקות אמורים להיות קריספיים ולא נימוחים) נוסיף את רוטב הסויה (משמשת במקור המלחה למנה )

ונעביר לצלחת הגשה,נטפטף מעל את שמן השומשום ונפזר את השומשום הקלוי מעל.

פיטריות מוקפצות בהרמוניה עם נבטוטי חמניה 

החומרים

פיטריות שמפניון/שימגי כ-סלסלה

סלסלה נבטוי חמניה 

6 בצלצלי פנינה

מלח,פלפל

3 כפות שמן זית

2 כפות גרעיני חמניה 

3 כפות רוטב צ'לי מתוק

מלח פלפל

אופן הכנה 

נחמם מחבת עם שמן זית נזהיב את הבצלים, נוסיף את הפטריות נתבל במלח פלפל ונקפיץ כדקה 

בקערה נפרדת נשים את הנבטוטים נתבל בצ'לי מתוק ונוסיף את הפטריות תוף כדי "קיפול" עדין.

נעביר לצלחת הגשה ונפזר מעל את גרעיני החמניה .

עד כאן דברי להפעם תמיד זכרו כי" הנשמה היא הקסם" לבריאות לכם!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת