00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קציצות בשר וקוסקוס

 

האמת חברים שמרוב שהמנה הזאת קלה להכנה, לא היה לי נעים לכתוב במיוחד עבורה פוסט שלם. אבל אם כבר הספקתם להכיר אותי מעט אז אתם בוודאי יודעים שאני מאוד אוהבת בישולים טעימים עם כמה שפחות כלים ושיהיו כמה שיותר קלים להכנה ;)

ובכן המתכון הזה בהחלט עונה על כל הדרישות, הוא מרכיב ארוחה צהריים/ערב (לבחירתכם) שלמה ומכיל גם קציצות בקר,  גם תוספת פחמימה הלא הוא הקוסקוס וגם קוביות של ירקות
והכי כייף שהכל מתבשל בסיר אחד!


 

 

המצרכים לקציצות

 

  • 500 גר' בשר בקר טחון

  • 1 ביצה

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/2 בצל קצוץ דק

  • 1/4 כוס פרורי לחם

  • 2-3 כפות שמן

  • 2-3 כפות מים חמים

  • תבלינים: פפריקה מתוקה,  כמון, בהרט, מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. מערבבים בעזרת הידיים את כל המרכיבים יחד.

  2. מכינים קציצות, מטגנים אותן מעט בסיר רחב וכבד, ומניחים בצד. (אין צורך לטגן הרבה זמן הן ממשיכות להתבשל לאחר מכן)

 

המצרכים לקוסקוס:

 

  • 1 שקית קוסקוס

  • 2 כפות רסק עגבניות

  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

  • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • 1/2 כוס אפונה ירוקה

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 כוסות מים רותחים

  • תבלינים: מלח, פלפל, מעט א.מרק עוף

 

ההכנה:

  1. הכניסו את הקוסקוס אל קערה, הוסיפו 2 כפות שמן וכוס מים רותחים, ערבבו מעט וכסו את הקערה עד שהמים ייספגו בקוסקוס.

  2. בסיר שהשתמשנו קודם לטיגון הקציצות, טגנו עכשיו מעט את הבצל הקצוץ.

  3. הוסיפו את קוביות הגזר, הסלרי הגמבה והאפונה והקפיצו את הירקות מספר דקות לריכוך.

  4. הוסיפו אל הסיר את רסק העגבניות ערבבו מעט והסיפו את הקוסקוס המושרה והמים הרותחים, ערבבו היטב והנמיכו את האש ללהבה הקטנה ביותר.

  5. סדרו מעל הקוסקוס את קציצות הבקר. סיגרו את הסיר והשאירו אותו סגור עד לספיגת כל המים.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת