22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

עוגת מוס שוקולד פרווה (וחגיגת הרשומה ה-100 בבלוג!)

25/10/2012
עוגת מוס שוקולד פרווה (וחגיגת הרשומה ה-100 בבלוג!)

אני שמחה ונרגשת להעלות את הרשומה ה-100 בבלוג!

והרי אין חגיגה בלי עוגה...נכון? לכן, בחרתי לשתף ברשומה זו, עוגת מוס שוקולד מיוחדת (פרווה!), שמאחוריה מסתתר גם סיפור קטן: גיסי היקר חגג יום הולדת ולקחתי על עצמי בשמחה את משימת הכנת העוגה לאירוע. לא לקחתי בחשבון את האתגר הגדול: הגיס אוהב שוקולד ועוגות מוס, אבל לא אוכל קינוח חלבי בארוחה בשרית... גייסתי את אמא לחשיבה משותפת, שבסופו נולדה עוגת מוס שוקולד פרווה נהדרת!

 

החומרים:

הבסיס:

150 גרם ביסקוויטים מרוסקים

100גרם מרגרינה מומסת  

2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד מריר:

200 גרם שוקולד מריר

2 מיכלים (500 מ"ל (קצפת צמחית

גנאש לציפוי:

 150גרם שוקולד מריר פרווה

1/2מיכל קצפת צמחית

אופן ההכנה:

1. בסיס: לערבב את מצרכי הבסיס ולשטח בתבנית, לשמור בהקפאה כשעה.

2. מוס: ממיסים את השוקולד עם מיכל אחד של קצפת צמחית במיקרוגל. בוחשים היטב.

3. מקררים את רוטב השוקולד לקרם סמיך, כ-4 שעות במקרר.

4. מקציפים בקערה את מיכל הקצפת צמחית לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את גנאש השוקולד בתנועות קיפול, עד קבלת מוס אחיד. למרוח על הבסיס ולהכניס למקפיא ל-3 שעות לפחות.

5. גנאש לציפוי: להמיס את השוקולד והשמנת במיקרוגל לצנן מעט ולשפוך על העוגה. להכניס למקפיא ללילה.

6. הגשה: להפשיר במקרר כשעה לפני ההגשה (לא יותר משעה...).

 

מזל טוב (ושנזכה לחגוג גם את הרשומה ה-200)!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת