00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שערות קדאיף, קרם וניל וחלבה

 

מידי פעם קורים לי מקרים שמשאירים גם אותי מופתעת, וכזה הוא הסיפור של העוגה היפה הזו. 

אז ככה - מערכה ראשונה:

שעות אחה"צ של יום שישי, אחרי שסיימתי לבשל, לכבס, לנקות ואפילו לחבק ולנשק את בני שהגיע מהצבא.(את זה אני מוכנה לעשות בכל שעות היום, אם הוא רק היה מסכים). ישבתי לי על הספה עם כוס קפה ביד, ונהנתי לי מהשקט 

אבל אז בזווית של האוזן שמעתי את החצי שלי ממלמל... אולי כדאי שתכיני איזה עוגה להיום כי יגאל הזמין לקפה! בהתחלה חשבתי שאלו פשוט הזיות של עייפות, אך לצערי המילמול הזה שב על עצמו והפעם בקול רם.

באינסטיקנט הראשון מייד השבתי  "אין מצב שאני קמה עכשיו להכין עוגה"!!!!! ושאלתי את עצמי, בניסיון נואש לשיכנוע עצמי, לא מקובל שמי שמזמין לקפה גם מזמין לעוגה שליד?  אבל אז בדיוק במקום הזה כשכבר כמעט הצלחתי לשכנע את עצמי. לאט לאט התחילו להגיע  ייסורי המצפון, וחשבתי.... בכל זאת זה לא יפה לבוא בידיים ריקות, ויגאל הוא הרי מהחברים המפרגנים ביותר לעוגות שלי, אז איך אפשר לבוא בלי כלום? אך מצד שני - ושלישי - ורביעי - אין לי כוח!!!

ואם אתם עדיין כאן אז אתם בוודאי כבר מבינים כיצד מתחילה המערכה השנייה:  

אני מסתובבת בין ארונות המטבח, למזווה, למקרר, ואופס במרפסת.. מה יש במרפסת? סתם כדי לקחת נשימה עמוקה ולשחרר כל מחשבה על מנוחה. טוב אז במקפיא מצאתי את שערות הקדאיף שנשארו בהקפאה עמוקה, במזווה מצאתי את אינסטנט הוניל,ואת אבקת הסוכר ובמקרר מצאתי את החמאה והשמנת המתוקה.

כל מה שנשאר לעשות במערכה שלישית הוא:

לערבב בין המקרר למזווה ולמקפיא ולהכין עוגת שערות קדאיף במילוי קרם וניל :-)  

אני כמובן הוספתי לעצמי עוד כמה מערכות והכנתי שתי עוגות (אם כבר אז שלא יחסר...) אחת עגולה והשניה מאורכת. ואם אתם תוהים כיצד עושים זאת אז ככה:

 

 

 

 

המצרכים לבסיס:

  • 300 גר' שערות קדאיף

  • 150 גר' חמאה מומסת

  • 3/4 כוס אבקת סוכר

 

ההכנה:

  1. ערבבו היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת ואבקת הסוכר.

  2. קחו תבנית (רצוי מתפרקת, של פאי) ורפדו אותה בשכבה דיי עבה של התערובת

  3. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע' עד שמתקבל צבע זהוב יפה. הוציאו מהתנור וצננו היטב.

 

 

 

המצרכים לקרם הוניל:

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 80 גר' אינסטנט פודינג וניל

  • 1 כוס חלב

 

ההכנה: 

  1. הקציפו במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קצף יציב

 

לקישוט:

  • כ- 100 גר' חלבה מפוררת (אני השתמשתי בחלבה עם פיסטוק)

 

הרכבת העוגה:

  1. הוציאו את העוגה, בזהירות מהתבנית והעבירו אל צלחת הגשה.

  2. הכניסו את הקרם אל שקית זילוף חד פעמית, גיזרו את הקצה, ומלאו את העוגה בקרם בצורה אסטטית.

  3. פזרו מעל הקרם את החלבה המפוררת, ושימרו במקרר עד להגשה!

 


 

 

 

 

והנה אנחנו כבר במערכה האחרונה:

חדר האורחים בביתו של יגאל, כולם ישובים על הספה ובאמצע עומד לו שולחן מרובע ועליו כוסות קפה ריקות  וביניהם פזורות להן צלחות ריקות של עוגה עם מעט סימני שערות קדאיף, כהוכחה שפעם הייתה כאן עוגה!

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת