00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קובנה ביתית

30/10/2012

 

אמנם הסתיו השנה לא ממש רוצה להגיע, וזאת למרות החצבים שכבר פורחים במלא תפארתם בכל פינה, והשעון שהוזז אחר כבוד, במיוחד למענו. אבל הוא בשלו ממאן להגיע!

ואם כך הרי שאנחנו המתנו מספיק  (נו באמת כמה זמן אפשר להמתין?...)  ואצלנו במטבח כבר החלו ההכנות לתבשילי הקדירה האהובים, ויחד איתם כמו בכל שנה מגיעים גם הג'חנון  והקובנה.

מה לעשות ככה זה בבית שאוהב מאכלי בצק והשורשים של חצי מהנוכחים גם הגיע מתימן...חחח  אבל מאחר ובכל זאת, אנחנו מנסים לא לאכול הכל ביום אחד, הפעם הוחלט ללכת על הקובנה ולמי שעדיין לא מכיר, (אם יש מישהו כזה שיקום עכשיו!) ובכל זאת....זהו למעשה מאפה שמרים תימני בצורת הכנה מאוד מיוחדת  הנאכלת לרוב בימי שבת בבוקר בליווי ביצה קשה ורסק עגבניות טריות.

את המתכון לקובנה הזאת קיבלתי מגיסתי חמדה, שהיא בשלנית נפלאה והקובנה שלה היא אחת מהטובות והאהובות עלינו ביותר. ואם כבר אהבנו אנחנו, אז למה לא לשתף גם אתכם?  


 

 

 

המצרכים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח

  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים  

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 ביצה

  • 1 כף מלח

  • 3 כוסות מים

 

  • 150 גר' חמאה או מחמאה - (למריחה של הבצק)

 

ההכנה:

1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הלישה (בורג) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח וערבבו מעט.

2. הוסיפו את הביצה ולאט לאט התחילו להוסיף את המים, עד לקבלת בצק אחיד ורך. המשיכו בלישה במיקסר על מהירות בינונית לפחות 8 דקות.

3. הוציאו את הבצק, שמנו אותו מעט והכניסו לקערה נקייה משומנת מעט. כסו את ההקערה בניילון נמצד והניחו בצד להתפחה. עד להכפלת נפחו.


                                                                                                               לפני ההתפחה                                                                                              

  

אחרי ההתפחה הראשונה

 

4. הוציאו את הבצק מהקערה לושו אותו מעט בידיים להוצאת אויר, חלקו אותו לשלושה חלקים, כסו במגבת מטבח, והשאירו אותו בצד להתפחה נוספת של כחצי שעה.

 

 

5. לאחר ההתפחה השנייה, חלקו כל כדור בצק שוב לשלושה חלקים. פיתחו כל כדור בצק ומירחו עליו חמאה בנדיבות.

 

 

6. גלגלו את כדורי הבצק המרוחים בחמאה כגליל קטן ועשו בו שני קשרים. 

7. הכניסו את הכדורים בצפיפות אל סיר הקובנה, והניחו בצד להתפחה שלישית ואחרונה, עד להכפלת הנפח.

 

  

 

8. לאחר ההתפחה, אני נוהגת לאפות את הקובנה מה שנקרא "חצי אפיה" בחום בינוני גבוה של 180 מע' עד לקבלת צבע חום בהיר. (כאן גם אפשר לעצור ולהקפיא את הקובנה אם יצאה לכם כמות גדולה מידי).
    את המשך האפיה אני עושה רק בבוקר מוקדם כשעתיים לפני האוכל בחום של כ- 160 מע'.  

*  אפשרות שניה היא לאפות בחום בינוני נמוך (חום שבת) כ- 130 מע' למשך כל הלילה.

                                                                                               

          

                                                                                                    כך זה נראה אחרי "חצי אפייה"

 

 

 

ובצלחת בליווי ביצים ורסק...

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת