00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

שבת שלום-ארוחה לכבוד שבת

מי מאיתנו לא הרהר ולו לרגע מה נבשל לשבת?האם ארוחת שישי המשפחתית חייבת להיות בגדר "נטל"? ומה בדבר העלות האם בכל ארוחת שישי יש צורך לחרוג מהתקציב החודשי ? החל מהשבוע ובמהלך החודש הקרוב אפרסם בכל יום חמישי ארוחה לשבת עבור משפחה (עד 6 סועדים) בעלות כוללת של עד 300 ש"ח (חומרי גלם בלבד) חשוב לציין כי חלק מהמוצרים ישמשו אותנו בהכנה לשבוע אחריי כך שתהיה לנו "יתרון תקציבי" באותו השבוע.

אחת החוויות החרוטות בזכרוני הם הבישול לשבת,עננה של ריחות,"מחול" של סירים ומחבתות והמון אהבה ושמחה 

אז לאחר פתיח קצר ניגש לעבודה .

כלל התימחור למנות התבצע עפ"י סקר מחירים והינו בממוצע לפריט (סטייה עד 10% בהתחשב במיקום ובעזרת זאפ מרקט)

אז כל שנותר הוא לקחת את רשימת הקניות (מופיעה למטה) ולצאת לסופר!!!

menu

מנה ראשונה 

חגיגה של כבדי עוף בבצל מקורמל ובלסמי מצומצם מעוטרים בבוטנים מלוחים

מנה עיקרית

שוקיות עוף ברוטב זיתים ופלפלים קלויים וניחוח של פפריקה מעושנת 

חזה עוף ממולא בבשר טחון פיסטוק צימוקים בציפוי פנקו

תפו"א אפוי בקליפה בניחוח רוזמרין ושום

אורז בסמטי מבושם 

סלט עלים ברוטב דבש מנגו ופקאן סיני

סלט חציל קלוי בלימון ושום

רשימת קניות

מחלקת בשריים

1/2 ק"ג כבד עוף טרי 

6 שוקי עוף טריים

2 חזה עוף שלם (2 זוגות)

250 גר' בשר בקר טחון

ירקות

1/2 ק"ג בצל לבן 

1 שקית עלי ביבי 

1 מנגו

1 צרור פטרוזליה 

1 חב' רוזמרין 

1חב' טימין

1 שק תפו"א קטנים

2 חצילים בנונים

4 יח' לימון

1 "ראש" שום

2 יח' פלפל אדום

1 יח' מנגו

1 סלסה פיטריות טריות 

מוצרי מכולת

1 שמן קנולה

250 גר' פרוריי לחם עבים

250 גר' אורז בסמטי

1 צנצנת דבש (קטנה 500 גר')

150 גר' צימוקים

100 גר' פיסטוק מקולף  

150 גר' בוטנים מקולפים

100 גר' פקאן סיני

150 ג' זיתים מרוקאים יבשים

1 חומץ בלסמי 

2 ביציים (מחושב עפ"י מחיר לביצה בודדת)

עלויות 

מחלקת בשר -85 ש"ח 

מחלקת ירקות-78 ש"ח

מכולת-104 ש"ח 

סה"כ עלות -267+10% תוספת סטייה =293.7

ואפשר להתחיל לבשל

מנה ראשונה כבדי עוף מקורמלים בבצל ובלסמי מצומצם

אופן הכנה 

ראשית ננקה את הכבדים נשטוף ונייבש במגבת ,נחמם מחבת עם מעט שמן נצרוב את הכבדים כאשר כולם "במגע" עם המחבת (לחלק לפעמיים במידה והמחבת קטנה) נתבל במלח ופלפל ונוציא לקערה,נוסיף למחבת בצלים (חתוכים לפלחים) נקפיץ מעט נוסיף כ-2 כפות דבש עד קבלת קרמל נוסיף כרבע כוס חומץ בלסמי "נצמצם"(נבשל על אש נמוכה עד שהבצל נהפך כמעט לריבה) נחזיר את הכבדים לחיבור טעמים טימין קצוץ .

נקלה את הבוטנים בתנור (נשפוך מעל כרבע כוס מים וכפית מלח ) עד קבלת צבע מוזהב 

הגשת המנה

נסדר בצלחת את הכבדים המוקפצים והבצל נטפטף מעל כף דבש (בתנועה סיבובית-"להברקה") ונפזר את הבוטנים מעל.

מנה משגעת המשלבת מרקמים וטעמים נוגדיים.(נחמד ומומלץ להגיש עם צנים)

שוקיות עוף ברוטב זיתים פלפלים קלויים וניחוח של פפריקה מעושנת

יש לשטוף הזיתים (להורדת המליחות) "ולגלען" במקביל על גביי אש גלויה"נשרוף" את הפלפלים נקלף ונחתוך לרצועות

"נקטום" לשוק את התחתית ונצרוב במחבת חמה עם מעט שמן ,נוסיף למחבת את הפלפלים הקלויים הזיתיים ו 4 שיניי שום קצוצות נתבל במלח פלפל כף פפריקה מעושנת,מיץ מחצי לימון וכרבע כוס נוזל עוף/מים ,נביא לרתיחה ונעביר לתנור ל 20 דק' על חום 180 מעלות .

חזה עוף ממולא

יש לנקות את החזה משומן ומהפילה בתחתית,ניצור מעין "כיס" לאורך החזה לשם המילוי.

בקערה נערבב את הבשר הטחון עם הצימוקים והפיסטוקים (שקצצנו מראש) נוסיך כ 3 כפות שמן, מלח פלפל, כפית ראס את חנות, ופטרוזליה קצוצה.

נערבב הייטב ונמלא את החזה .נתבול את החזה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (כמו שניצל) נחמם מחבת נטגן עד הזהבה.

הגשת המנה

לאחר הטיגון ניתן לחזה "לנוח" לדק' לערך ונפרוס באלכסון לשניים .

 

תפו"א אפוי ברוזמרין ושום

לרוב תפו"א בשק מגיעים שטופים ונקיים,נוסיף לקערה 3 כפות שמן זית ,מלח גס,פלפל גרוס, 2 כפות רוזמרין (רק עלים) 3שיניי שום קצוצות ונאפה בתנור ל 35 דק' בחום 180 עטוף בנייר כסף,בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף לעוד 10 דק' להשחמה

אורז מבושם

נחמם מעט שמן בסיר ונטגן קלות את האורז נתבל בחצי כפית כורכום מעט מלח ופלפל לבן,בסיר נפרד נרתיח מים (ביחס 1:2) בתוספת עלה דפנה פלפל אנגלי ותרמיל הל.בעזרת מסננת נוסיף את המים לאורז נבשל על אש נמוכה עד סיום.

סלט עלים מנגו ופקאן סיני ברוטב דבש 

בקערה נשים 2 כפות דבש 2 כפות חומץ בלסמי מעט שמן זית, מלח גס ופלפל, נחתוך את הפיטריות לחצאים את המנגו לקוביות נוסיף את הפקאן סיני ונערבב בעדינות "ונקפל, פנימה את העלים .

סלט חציל קלוי בשום ולימון 

"נשרוף", את החציל על אש גלויה (בגז) בעזרת רשת נקרר מעט נרוקן את התוכן ונקצוץ בעזרת סכין,נתבל בשום קצוץ, מיץ מחצי לימון,מלח גס,ומעט שמן זית.

זהו הארוחה שלנו מוכנה כל שנותר הוא לאחל לכם בתיאבון .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת