00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

תפוחי אדמה -אדמה אש ומים

תפוחי אדמה,ירק עוצמתי ובעל סימבוליות ענקית, מאכל מנחם,משמח, ובעיקר דואג לשובע.

מה כבר לא נאמר על הירק הזה כמה גילגולים עבר,כמה מדינות ,וכמה תקופות....

בפוסט הבא כהרגלי אתן מקבץ מתכונים קלים להכנה,מיוחדים ובעליי טוויסט מיוחד כזה שבביס אחד "הבלטות" יחלו לרקוד מאושר .

אז חממו מחבתות הדליקו מדורות מתחילים .

המתכונים עבור 6 מנות

מיני תפו"א אפויים בקליפה בניחוח רוזמרין

1 שקית מיני תפו"א (עם קליפה)

1/2 כוס שמן זית 

2 ענפיי רוזמרין נקיים (רק עלה ללא גבעול)

1 כף שטוחה מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס(עבה)

1 כף שום קצוץ

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות (אופציה)

אופן ההכנה 

לרוב תפו"א בשק מגיעים שטופים ונקיים/במידה ולא נשטוף הייטב 

בקערה נערבב את שמן הזית עם שאר החומרים ונוסיף את תפו"א ונשרה כחצי שעה (לערבב מידיי פעם).

נחמם תנור לחום 180 מעלות ונאפה כ-35 דק' כאשר התפו"א עטופים בנייר כסף.

עם סיום הזמן נוריד את נייר הכסף ונאפה לעוד 15 דק' בצלייה (גריל) לקבלת קריספיות .

 בשלב זה ניתן להוסיף קוביות חמאה (במידה ונוסיף קוביות חמאה נוריד את כמות שמן הזית ל1/4 כוס בשלב ההתחלתי) ותוספת עליי רוזמרין שיוסיפו "לארומה".

תוספת נהדרת לצד סטייק/דג בגריל.

מתכון זה מתאים לכל סוגי/חיתוך תפו"א 

מחית (פירה) תפו"א ופרחי כרובית 

מאכל מקסים בעל מרקם מחוספס "שונה" ואינו "נורמטיבי" כך אני מגדיר את המאכל הנפלא הזה

החומרים

1/2 ק"ג תפו"א (זן לבן בחירה מועדפת עליי)

5-6 פרי כרובית מבושלים "אל דנטה" (קשים במקצת בנגיסה)

200 ג' חמאה 

מלח דק, פלפל לבן, "אבק" של אגוז מוסקט

זר עירית קצוצה

אופן הכנה 

יש לבשל את התפו"א במים בתוספת מלח(הטעמים נספגים טוב יותר) עד ריכוך .

יש לסנן ולשמור כ-חצי מכמות נוזל הבישול (להמשך ההכנה) 

במקביל יש לבשל את פרחי הכרובית לרמת עשייה "אל דנטה" 

לאחר מכן יש למעוך את הפירה בעזרת כלי ייעודי בתוספת החמאה ובזילוף מי הבישול עד מרקם רצוי (לא ממליץ במגי'מיקס העמילן "מתפרץ" והופך את המחית לדביקה) .

את פרחי הכרובית נקצוץ בעזרת סכין ונוסיף לתערובת (מרקם גס -ביחס למחית) נוסיף את העירית הקצוצה מלח,פלפל,ואגוז מוסקט.

טיפי

ניתן "לשדרג" את המנה בתוספת פרחי כרובית מטוגנים/ירקות מוקפצים/קונפי של ירקות 

מנה נהדרת המשלבת מרקמים וטעמים נפלאים.

הצעת הגשה

שרי ושמפניון מוקפצים לצד כנפי עוף על מצע פירה כרובית 

תפו"א "מעוטר" בבצל  מקורמל

החומרים 

4-5 תפו"א גודל בינוני

1/4 כוס שמן זית 

מלח גס

פלפל גרוס

3 בצלים פרוסים לטבעות 

2 כפות סילאן 

1 כף טימין (עלים בלבד)

אופן ההכנה 

נפרוס את תפו"א לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ לערך ונסדר בתבנית בצורה מדורגת.

נחמם במחבת מעט שמן זית ונזהיב את הבצל, לקראת סיום "ההזהבה" נוסיף את הסילאן ונבשל עד היווצרות "קרמיליזציה"-צבע חום עדין.

נוסיף את הטימין ו כ- חצי כוס מים ,נביא לרתיחה ונבזוק על התפו"א ,נפזר מעל מלח,פלפל ונאפה כחצי שעה בחום 180 מעלות עטוף עם נייר כסף.

לסיום נוריד את נייר הכסף ונאפה בתוכנית גריל להשלמת הצבע .לקראת ההגשה נטפטף מעט שמן זית איכותי . 

בצל מקורמל

 

דואט תפו"א ובטטה בנוסח "פראי"

מנה המשלבת תפו"א ובטטה היופי במנה הוא אי הסימטריות והאחידות 

החומרים

4 תפו"א בגודל בנוני

2 בטטות בנוניות 

1 בצל סגול 

1 ראש שום 

2 כפות "מיקס" עשבי תיבול,טימין,בזילקום,רוזמרין

מלח גס

פלפל גרוס

1/2 כוס שמן זית 

2 כפות דבש

1 כפית גרגרי חרדל

אופן ההכנה 

יש לשטוף ולחתוך את תפו"א והבטטה בצורה "גסה" ,את הבצל נחתוך לרבעים(ללא קילוף)

נבשל בישול מקדים (בלונשיר-בשפה מקצועית) לתפו"א מכיוון שהוא יתבשל ביחד עם הבטטה וזמניי הבישול שלהם שונים כ-10 דק'.

בקערה נערבב את התפו"א (לאחר הבישול) בעדינות עם הבטטה והבצל ושאר חומרי הטעם (פרט לגרגרי החרדל אותם נפזר מעל בתוספת)נוסיף את ראש השום החצוי, נעטוף בנייר כסף, נאפה כ 35 דק' בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף ונאפה ל 10 דק' נוספות בגריל.

שילוב גרגרי החרדל במנה ייתן טוויסט אל מול המתיקות "ויתפוצץ" בפה .

תפו"א בניחוח ל"ג בעומר

למי מאיתנו לא זכורה חווית ל"ג בעומר תפו"א "מפוייח" ריח של עשן, הידיים השחורות,אבל בעיקר הטעם,נכון אני לא ממליץ להדליק מדורה באמצע הבית אבל הנה לפניכם מתכון נהדר לתפו"א ובשידרוג קל. 

החומרים

6 תפו"א שלמים בגודל בנוני

כוס מלח גס

2 ענפיי רוזמרין שלמים

פלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

1 גביע יוגורוט עיזים

2 גבעוליי בצל ירוק קצוץ

צרור פטרוזליה

נייר כסף

אופן ההכנה

יש "לדפן" תבנית עם מלח גס וענפיי רוזמרין ,במקביל נעטוף את תפו"א בנייר כסף נחמם תנור לחום 200 מעלות ונאפה את תפו"א למשך שעה. 

לאחר מכן נחצה את תפו"א לשניים ,נמרח קלות בשמן זית ,ונסדר על גביי רשת צלייה,נניח על גביי אש גלויה מהצד של הקליפה לקבלת "אפקט" של מדורה  כדקה ונהפוך לצד השני. 

הכנת הרוטב

בקערה נערבב את היוגורט עם הפטרוזליה,בצל ירוק,נסדר את תפו"א בצלחת הגשה נבזוק מעל את רוטב היוגורט נזלף מעט שמן זית,נתבל במלח גס ופלפל גרוס צבעוני .מנה נהדרת המשלבת "משחקיי" חום וקור וחיבור טעמים.

 

עד כאן דברי לפעם זו מקווה שתהנו ולא לשכוח כי "הנשמה היא הקסם"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת