44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פחלבה

פחלבה

בקלווה קווקזית אדירה- מתכון של רינה שאולוב ראיתי הכנתי ואהבתי  ואני משתפת גם .תודה לרינה שאולוב  על המתכון הנפלא

למתכון:

300 גרם חמאה

30 גרם סוכר

3 ביצים

קורט מלח

900 גרם קמח

375 גרם שמנת חמוצה  9%

למילוי:

500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.

300 גרם סוכר

2-3 חלבונים

לציפוי :

1 ביצה למריחה

חצי כוס דבש

אופן ההכנה:

מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .

לשים עד קבלת בצק רך.

עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.

הכנת המילוי:

טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.

הרכבת המאפה:

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.

מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.

מפזרים אגוזים.

מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים

וממשיכים כך עם כל העלים.

מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.

מורחים בביצה.

מחממים תנור ל180 מעלות.                                                                 

ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.

מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.

מצננים וחותכים לפי הסימון.

יש לשמור את המאפה במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת