00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

מוסקה חצילים סאן

פורסם בוואלה המתכון המקורי של מסעדת ויטושה ביפו.

לדעתי זאת המוסקה הכי טובה.

 

 

חומרים:
6 חצילים גדולים וטריים
1 בצל
1/2 ק"ג בשר טחון
2 עגבניות אדומות ורכות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2כוס מים

לבשמל:
25 גרם חמאה
כף קמח
2 כוסות חלב
ביצה

אופן ההכנה:
1. קולפים וחותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקיקות בעובי חצי סנטימטר.

2. מטגנים את החצילים בשמן עמוק במשך מספר דקות עד להזהבה. מצננים את החצילים ומעבירים למסננת במקרר למשך הלילה בכדי להפטר מעודפי מים ושמן.

3. קוצצים את העגבניות דק או טוחנים במטחנת בשר ליצירת עגבניות מרוסקות.

4. בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל, בשר טחון, ואת העגבניות עם מלח ופלפל. מטגנים כ-20 דקות על אש קטנה בסיר לא מכוסה. מורידים מהאש ומצננים מעט.

5. בתחתית תבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבת חצילים, שכבה מהמלית ושכבה נוספת של חצילים. מעל מוזגים את המים, כדי שהמוסקה לא תתייבש.

6. מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה עם קמח ו-2 כפות חלב מערבבים על האש עד שמסמיך. מורידים מהאש, ומצננים מספר דקות. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב ויוצקים מעל השכבה העליונה של המוסקה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שהמוסקה מזהיבה בחלקה העליון.

8. מגישים עם סלט ירוק.


*ככל שהחציל דק יותר יספוג יותר ויאפה טוב יותר.

*כשמוסיפים את הביצה לתערובת החמה היא עשויה להיקרש, לכן מומלץ לתת לתערובת להצטנן מעט טרם הוספת הביצה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת