88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

לחם קמח מלא בקלי קלות

לחם קמח מלא בקלי קלות

אחרי הרבה ניסיונות הלחם הזה הכי מוצלח המקור  מתוך הספר טעם של בית מאת אביגיל מייזליק 

עם שינויים שלי

מצרכים

1 ק"ג קמח מלא

2 כפות שמרים יבשים

1 כפית סוכר חום אפשר במקום סוכר . שקית סיטיבה

1/3 כוס שמן זית

1 כף מלח 

4 כוסות מים פושרים

תוספות: חופן גרעיני דלעת,חופן גרעיני חמניה,כף אחת קימל טחון, חצי כוס פשתן טחון

אופן ההכנה

בקערה לערבב את השמרים והקמח מערבבת עם מערבל ידני ואחר כך בידיים

להוסיף את התוספות לערבב

להוסיף את המים הפושרים, וללוש בידים עד איחוד החומרים

לתת לבצק לנוח 10 דקות להוסיף את השמן והמלח גס לערבב

לצפות את התבניות בנייר אפייה(אחרת נדבק לתבנית)

לחלק ל3 תבניות מאורכות

להניח להתפחה בתנור שעה

לחרוץ בסכין חדה את הבצק

להתפיח עוד חצי שעה

לאפות בחום 180 מעלות חצי שעה (אין צורך לחמם את התנור מראש)

להוציא מהתנור ולחלץ את הלחמים עם נייר האפייה.

טעים גם אחר הקפאה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת