00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

חציל באיזו דרך שתבחר

שישו ושימחו בשמחת חציל.

כמה עוצמה יש לירק "האדיש" הזה, כמה טעמים יכול לספוג ולהכיל,תבשילים, ריבות, סלטים, ממולאים,זמין בכל עונה,מפתיע בטעמיו בזן "הבאלדי".

 החציל הינו אחד הירקות האהובים עליי ובכל "פגישה" שלי עם הסופר/שוק אני חייב לקנות חציל ולא משנה אם יש בבית או שכלל לא היה בתכנון .

בפוסט הבא אביא בפניכם כמה מתכונים מהירק הנפלא הזה אז חממו מחבתות הדליקו תנורים מתחילים.

המתכונים עבור 6 מנות   

חציל ממולא בבשר ברוטב עגבניות (מוסקה)

 2 חצילים בנונים (מומלץ בעלי עובי אחיד)

1/2 ק"ג בשר טחון, בקר,עוף, הודו,כבש,ניתן לשלב ומומלץ בקר וכבש לפי יחס 70/30 

צרור פטרוזליה 

מלח,פלפל

כפית ראס אל חנות

2 ביצים

כוס פירורי לחם 

1/4 כוס שמן

טיפ: בשר העוף "רזה" ונטול שומן מומלץ להוסיף כ-10% שומן לעסיסיות (לא מחייב)

לרוטב

1 קופסאת עגבניות טחונות 

5-6 שיניי שום

2 כפות אריסה מתוקה 

2 פלפל קלוי חתוך לקוביות 

פטרוזליה קצוצה 

1 כף פפריקה מתוקה

מלח ,פלפל

3 כוסות מים

אופן ההכנה

 

יש לפרוס את החציל לפרוסות (ליצור מעיין שפתיים)

בקערה יש לערבב את הבשר היטב עם התבלינים הפטרוזליה והשמן,ניתן לבשר "לנוח" כ- חצי שעה במקרר ולאחר מכן נמלא את החציל בבשר.

נחמם שמן דק במחבת,נתבול את החציל בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ,נזהיב מכל צד ונניח בצד.

הכנת הרוטב

בסיר נחמם מעט שמן זית נזהיב שיניי שום ופלפלים,נוסיף את העגבניות המרוסקות נבשל כ-5 דק' ,נוסיף את האריסה והתבלינים ו 3 כוסות המים

נביא לרתיחה נבשל כ 15 דק' ואז נסדר את החציל בסיר בצורה סיבובית (ניתן לסדר בתבנית ולאפות בתנור) נבשל כ-25 ד' על אש נמוכה,או בחום 180 מעלות בתנור.

לקראת הסוף נסיף את הפטרוזליה הקצוצה .ניתן להגיש "כמנה עצמאית" או לצד אורז לבן,פירה מתפו"א .

 

סלט חציל במיונז ו....שמיר סימפטי 

2 חציל שרופים/קלויים בתנור (בהמשך אתן טיפ בנושא)

3 שיניי שום 

1/2 מיץ מלימון טרי

מלח,פלפל 

3 כפות מיונז

2 כפות שמיר קצוץ 

אופן ההכנה

יש לקצוץ את החציל בעזרת סכין (אני אישית לא אוהב במגי'מיקס המרקם משתנה)

נוסיף לקערה את החציל,שום,מיץ הלימון,מלח,פלפל,מיונז,ובסוף את השמיר הקצוץ שייתן ניחוח נהדר ויוסיף צבע לסלט.

 

סלט חצילים ופלפלים

2 חצילים שרופים/קלויים 

2 פלפלים שרופים/קלויים

2 כפות אריסה 

1 פלפל חריף 

3 שיניי שום

צרור כוסברה קצוצה 

מלח,פלפל

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון 

אופן הכנה

יש לקצוץ את החציל עזרת סכין.

את הפלפלים נחתוך לקוביות קטנות,נקצוץ את שיניי השום והכוסברה 

בקערה "נחבר" את כל המרכיבים נתבל נוסיף את מיץ הלימון ובתיאבון 

 

 

חציל as is

הפשטות היא הגאונות הגדולה ביותר שקיימת, לעיתים מרוב "טכניקות" ושיטות בישול אנו שוכחים כי קיימת הפשטות ,מתכון זה הינו מהסוג הנ"ל כל כך פשוט וטעים שלעיתים לא מופיע כלל.

כל שנותר הוא לקחת חציל קלוי/שרוף לקצוץ להוסיף 2 שיניי שום לסדר בצלחת, לטפטף מעל שמן זית, כמה טיפות לימון רענן וכמה גרגרי מלח גס, אוי כמה שזה טעים,להגיש לצד קרוסטיני (צנים/טוסט) ולהתענג ,ניתן להוסיף לסלט מעט גבינת פטה שרק תוסיף לחגיגה.

טיפ 

טעמו של החציל "השרוף" על הגז שונה מהחציל האפוי בתנור ,לכן ניתן לאפות את החצילים בתנור ולהוסיף לתערובת חציל אחד או שניים "שנשרף" על הגז כמו כן להותיר על החציל מעט קליפה חרוכה הנותנת לסלט טעם מעושן .

ניתן להכין כמות של חצילים ולהקפיא (ללא תוספות)

אותם " חוקים" חלים גם על הפלפל הקלוי/שרוף מוצר נהדר שאני מרבה להשתמש בו במתכוניי ניתן להכין ולהקפיא .

לסיום חציל מטוגן בניחוח כמון 

1 חציל חתוך לקוביות  קטנות 

2 כפות קמח 

מלח פלפל

לתחמיץ 

2 כפות אריסה 

מלפפון חמוץ חתוך לקוביות 

1/2 בצל סגול קצוץ 

פטרוזליה קצוצה 

1 פלפל צ'לי קצוץ 

1/4 כוס חומץ 

אופן הכנה 

יש לקמח את החציל לטגן בשמן עמוק ולסנן

בקערה נפרדת יש להוסיף את כל חומרי התחמיץ "ולקפל" בעדינות פנימה את החציל ,"ולפזר" מעט כמון טחון מעל הנותן ניחוח משגע 

 

עד כאן פרק החציל לתקופה זו, כפי שציינתי אהבתי אליו כה גדולה ובטוח ניפגש בהמשך !!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת