55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

נתח סינטה על מצע תפוחי אדמה בעשבי תיבול

 

 

השתתפתי לאחרונה בסדנת בישול בשר, הכנו מספר מתכוני בשר החל מאנטריקוטים וכלה בהמבורגרים

בלחמניות קטנות. כבר למחרת קניתי נתח של סינטה והכנתי אותו על פי המתכון שקיבלתי בסדנה.

להלן המתכון:

החומרים :

1 נתח סינטה מנוקה חלקית משכבת השומן העליונה

מלח אטלנטי גס

פלפל שחור גרוס

4 כפות דבש

4 כפות חרדל דיז`ון גרגרים

מעט שמן זית

1/4 כוס יין אדום

לתפוחי האדמה:

1 קג` תפא"ד אדומים

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום כתושות

מלח גס אטלנטי + פלפל שחור גרוס

עשבי תיבול טריים קצוצים: רוזמרין, תימין, מרווה, אורגנו

ההכנה:

1. מעסים את נתח הבשר בשמן זית, מפלפלים וממליחים, מכסים אותו בדבש ומעסים בו את החרדל והיין.

    משרים את הנתח כשעתיים במרינדה.

2. מחממים מחבת כבדה 7 דקות ללא שמן על להבה נמוכה. יוצקים מעט שמן שית ו"סוגרים" את הבשר

    מכל הצדדים כ - 3 דקות מכל צד.

3. מחממים תנור ל - 220 מעלות.

4. במקביל מכינים את תפא"ד: מקרצפים ושוטפים את התפא"ד. מבשלים אותם במים רותחים למשך מס`

    דקות בקליפתם, מקררים קלות.

5. חותכים אותם לחתיכות גסות ומעבירים לכלי ערבוב מתאים. מוסיפים לכלי: שמן זית, עשבי התיבול

    הקצוצים, שום כתוש המלח והפלפל. מערבבים אותם עם התפא"ד.

    מסדרים אותם בתבנית ומכניסים לתנור המחומם.

6. את נתח הסינטה מניחים על גבי רשת, מעל לתפא"ד, כך שכל המיצים ממנו ניגרים על התפא"ד וצולים

     אותו לכ- 20 דקות (1 קג` נתח). אם הנתח גדול יותר, מוסיפים 5-7 דקות לכל קג`. נוסף.

מבט אל פנים התנור...

מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות דקות.

הערה:

אילו מביניכם שאינם אוהבים לאכול את הבשר בדרגת "מדיום". ניתן לפרוס את הנתח לפרוסות, לסדרם

בתבנית  ולהכניסם  לתנור לעוד כמה דקות צליה ב - 180 מעלות, אבל הזהרו שלא להפוך את הפרוסות

לסוליה, כמה דקות נוספות בתנור, יעשו את העבודה.  

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת