00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-כרוכיות שוקוקוס

ערב טוב קהל נכבד! מה שלומכם רגע לפני הסופ"ש? מוכנים להמשיך עם התמכרות המתוקה?

הפעם יש לי משהו זעיר ממש ,קל מאוד להכנה ובכלל ללא אפיה. אלה כרוכיות בטעם שוקולד ממולאות ב(סוג של) קרם קוקוס. קטנות ענוגות, כאלה שלא ניתן לעמוד בקסמן (שלא לדבר על להפסיק לאכול אותן ;-)
תיהנו!


*המתכון המקורי (ברוסית) מהבלוג היפיפה, המושקע והעשיר הזה(כן, אני פשוט מעריצה שרופה)*

 

כרוכיות שוקוקוס
הרכיבים:
לשכבת הבצק
100 גרם ביסקוויטים
50 מ"ל מים מינרליים
2 כפות אבקת קקאו או חרובים
למלית
40 גרם פתיתי קקוקוס
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית ליקר בטעם קוקוס

 

ההכנה:
לבצק
לטחון את הביסקוויטים לפירורים דקים מאוד (בעזרת מעבד מזון או פטיש שניצלים/מערוך).
לנפות מעל את אבקת הקקאו או החרובים ולהוסיף את המים.
לעבד-ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה וגמישה.
למילית
לערבב היטב יחד את כל הרכיבים.
ההכנה:
לכסות את משטח העבודה בעזרת ניילון נצמד או נייר אפיה.
להעביר את הבצק ולרדד למלבן דק בגודל כ-19*22 ס"מ ובעובי אחיד.
למרוח את המלית בשכבה אחידה.
בעזרת נייר האפיה או הניילון הנצמד להתחיל לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.
להעביר למשטח שטוח כאשר התפר כלפי מטה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס לקירור לשעה לפחות.
בתום הקירור לפרוס לכרוכיות קטנות בעובי של 4-5 מ"מ ולהגיש.

 

הערות, מסכנות והמלצות לרוב:
זה נראה ונשמע פשוט, אבל מתברר שזה לא ממש ככה :-)
את הביסקוויטים צריך להביא למצב טחון ממש, אחרת זה מפריע לעיבוד הבצק וגם מכער את הכרוכיות בסוף
משום מה כמות המים לא הספיקה לי והבצק סירב להתאחד, הוספתי עוד תוך חשש כבד להגזים ובסוף הבצק לא היה כל כך נוח לעיבוד.
את הקוקוס מומלץ לטחון בטרם השימוש לפחות למצב של פתיתים דקים יותר, אחרת זה מאוד מפריע בחיתוך והורס את שלמות הכרוכיות(כפי שרואים בתמונות שלי:-(
במקום המים שבבצק ניתן להשתמש בקפה או תה(לא חם כמובן) או להמיר חלק במשקה אלכוהולי כלשהו
בהיעדר ליקר קוקוס במלאי הביתי השתמשתי במעט מי ורדים. היה חביב 
המתכון מעוד לא ידידותי לקיץ, החמאה מאיימת להינמס כל רגע לכן אני ממליצה להגיש את הכרוכיות במצב קר או לפחות בחדר ממוזג היטב.
עמכם הסליחה על התמונות המזויעות, ובבקשה-בבקשה אל תשוו למקור המושלם.

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

נתראה במתכון הבא...


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת