33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

סדנה לכבישת זיתים שחורים במלח

סדנה לכבישת זיתים שחורים במלח

לפני חודש התחילו לבצבץ ראשוני הזיתים הסגלגלים/ שחורים זיתים שאני אוהבת לכבוש במלח.
מצוקמקים חצי בשים ומאד טעמים.
דרך הכנתם קלה והתוצאות מעולות.
השנה כבר כבשתי מספר פעמים והמשפחה מתמוגגת


הזיתים המיועדים לכבישה

בתוך ציפת כרית  עם מלח גס


מעורבבים


מונחים על רשת עם קערת ניקוז בתחתית


ומעליהם משקולת


לאחר כשבועיים ע של כבישה כאשר יום יום מנערים אותם ושופכים את מי הניקוז   כאן כבר שטופים מהמלח

מצפוים בשמן זית ומוכנים לאכילה

ובפינת התחלס

מתכון של סבתא שלי 
 זיתים שחורים רחוצים היטב
משרים במים ל12 שעות
מסננים את המים
ומשרים לעשר דקות במים רותחים
מסננים  במסננת , בד, ציפה או סלסלת קש
שתכיל את כל הזיתים שמים את הזיתים
יוצקים מלח , היחס שהיה טעים לנו או 200 ג"ר על כל ק"ג זיתים
 מערבבים עם הזיתים שמים משקולת על הזיתים
(יש התולים בחוץ בתוך שק וכל יום מנעירים)
במשך כ14 ימים כל יום מערבבים/מנערים
אחר 14 ימים טועמים עם הגיע לדרגת היבוש הרצויה, במידה ולא הגיע ממשיכים לערבב יום יום ולבדוק 
לוקח בין 14-30 יומים 
לאחר שמגיע לדרגת היבוש הרצויה משרה ל5 דקות במים רותחים 
מסנניים מהמים 
מערבבבים עם שמן זית ואפשר לתבל בלימון ופלפל חריף
ניתן לכסות בשמן זית ולהוסיף תבלינים (שום פלפל חריף חוג וכו) 
ולהשאיר בצנצנת כשמכוסה בשמן זית לבישול נוסף או לשימור לתקופה ארוכה.


תהנו

הערה
הזיתים האלה יוצאים מעולה
אבל אני יודעת שיש המון דרכים להכין
אשמח לשמוע על הדרכים שאתם מכינים.
תודה ויום נעים
טלי .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת