00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

קוסקוס טעים ושמח

 

קוסקוס ישמח לבב אנוש

 

שלושת העידות כמו שלושת הדתות אומרות שלנו הכי טוב, מי שעדיין לא הפנים את הנושא הריי שסוגיה זו לא תיפתר עוד זמן רב.

לכן, החלטתי לעשות מעשה ולהכין קוסקוס שלושת העידות קצת ממרוקו שילוב מלוב ונגיעות מתוניס.

 בסופו של דבר זה היופי במטבח הישראלי, קצת מזה, טיפה מזה, ניחוח מזה, והריי הקמנו מטבח חדש.

בפוסט הבא אתן מתכון להכנת קוסקוס אמיתי כזה שתרוצו ותצלמו וכמובן תספרו לכל החברים, כמובן שלא נשכח גם את המרק לקוסקוס וכאן ניתן שלושה סוגי תבשילים בעלי ניחוח משכר המתאימים לכל ארוחה.

הקוסקוס הוא היסוד לארוחה לכן יש להקפיד על אופן ההכנה מתכון זה לא בא להחליף שום מתכון שהינכם מכירים תנסו ותראו.

גרגרי הסולת הקטנים יהפכו להיות רכים ונעימים ויתפזרו בצלחת כחול בשפת הים,אז לאחר הכרזה זו כל שנותר הוא להתחיל לבשל בהצלחה.

קוסקוס/ סולת

1 ק"ג קוסקוס לאחר בישול מספיק ל 8-10 סועדים

1 ק"ג סולת 

1 כוס שמן

כף מלח 

2 כוסות מים פושרים 

1 כפית כורכום(אופציה) אני אישית מעדיף בלי 

אופן ההכנה 

בסיר המיועד לתבשיל/לקוסקוס ממלאים מים (ניתן להכין כבר את המרק לקסקוס בסיר זה מכיוון שבהמשך ניתן מתכונים לתבשילים נעשה זו בנפרד) ומרתיחים.

בקערה גדולה נשים את הסולת בתוספת כוס שמן ונערבב בעדינות תוך כדיי הקפדה על עטיפת כל גרגיר,

נוסיף בהדרגה כוס מים נערבב ונעלה לבישול על סיר הקוסקוס למשך שעה 

לאחר שעה נוציא את הקוסקוס לקערה ונטפטף בעדינות כוס מים נוסף נערבב היטב ונחזיר לאדים לעוד כ-שעה.

כמובן שבזמן זה ניתן יהיה להכין את התבשיל/המרק הנלווה,לאחר כשעה נוציא את הקוסקוס לקערה ונתחיל להעבירו דרך המסננת(מסננת לקוסקוס)

והריי לפנינו קוסקוס בעל מרקם עדין ומיוחד.

טיפ:ניתן להוסיף בסיר התחתון עם מי הבישול מקל קינמון המקנה ארומה יוצאת מן הכלל 

 

 

ירקות לקוסקוס(ללא בשר)

כפי שציינתי ניתן להכין את התבשיל הנ"ל בחלק התחתון של הקוסקוס

החומרים עבור8-10 סועדים 

1 שומר טרי ורענן

2 גזרים

3 גבעולי סלרי

פלח דלעת / דלורית אחת

1 קולורבי

2 קישוא

1 תפו"א

פלח כרוב לבן

וכל ירק האהוב ומקובל עליכם

מלח פלפל כוכב אניס מקל קינמון 

אופן ההכנה 

יש לחתוך את הירקות בצורה חופשית (היופי הוא חיתוך גדול ולא סימטרי-מתקבל יפה בפרזנטציה )

מוסיפים לסיר עם מקל קינמון וכוכב אניס מתבלים במלח פלפל מבשלים עד ריכוך ומגישים לצד הקוסקוס ריח הקינמון והאניס יהווה "אטרקציה" לסועד.

 

תבשיל עוף ירקות וגרגרי חומוס

בתבשיל זה נשתמש באותם ירקות נוסיף חלקי עוף/בקר,גרגרי חומוס שבישלנו מראש נתבל במלח פלפל מעט ראס אל חנות וכפית של כורכום והרי לפנינו תבשיל מהודר וטעים

טאג`ין ירוק

תבשיל זה הינו עשיר בטעמים ומתאים לכל אירוע משמח 

החומרים8-10 סועדים לערך

3 גבעולי כרפס חתוכים גס

1כוס אפונה ירוקה 

1 כוס פול ירוק(טרי בעונה -קפוא זמין תמיד)

5 יח` תחתיות ארטישוק חתוכות לחצאים

10 שיניי שום 

2/3 פלפל צ`לי 

מלח פלפל אגוז מוסקט 

לבחירתכם ניתן להוסיף חלקי עוף/קציצות בקר,את הקציצות (כ -1/2 ק"ג בשר טחון) נתבל בפלפל שחור,מלח,ראס אל חנות,1/2 כוס שמן ומעט פטרוזליה קצוצה. 

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח נזהיב קלות את שיניי השום והפלפל נוסיף לסיר את הסלרי,אפונה,פול,ארטישוק,נטגן מעט נתבל במלח פלפל נוסיף נוזל ירקות/ מים עד כיסוי ולאחר רתיחה נוסיף את הקציצות ונבשל על אש נמוכה כ-45 דק` לקראת סיום הבישול נפזר מעל עלי סלרי קצוצים ,והטוויסט של המנה לאחר הסידור בכלי הגשה "נגרד" בפומפיה מעט אגוז מוסקט כל שנותר לעצום עיניים ולדמיין .

 

דלעת מקורמלת

למתכון הנ"ל אני ממליץ להוסיף בתהליך ההכנה של הקוסקוס כ-3 כפות סוכר חום וכפית קינמון, בזמן הבישול הסוכר יספג לתוך הסולת בתוספת הקינמון יתקבל קוסקוס מתקתק ובעל ארומה משכרת .

החומרים

פלח דלעת 

3 בצלים 

1/2 כוס צימוקים 

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

1 כפית קינמון 

1/2 כוס דבש/סילאן

1 כוס מים

אופן ההכנה 

בסיר רחב ושטוח עם מעט שמן (רגיל) נזהיב את הבצל בתוספת כף סילאן עד קבלת צבע קרמל 

נוסיף את קוביות הדלעת נתבל מלח,פלפל,מעט קנמון טחון וכוכב אניס,"ומסמר ציפורן"  ויתרת הדבש נוסיף מים עד 1/4 מגובה התבשיל נכסה את הסיר 

ונבשל על אש נמוכה (היווצרות האדים יגרמו לריכוך הדלעת) עד ריכוך.

לקראת ההגשה נפזר את השקדים בתיאבון 

טיפים:

הקפידו על הגשה נאותה במידה ואפשר הגישו בטאג`ין

הקפידו לא "להציף" את הקוסקוס בנוזל/רוטב(הקוסקוס יהפך להיות בצקי ולא נעים) בזמן ההגשה הוסיפו קערה בצד עם רוטב .

קוסקוס לרוב יוגש בטמפ` החדר והתבשיל מעליו יהיה חם. 

ניתן להכין כמות של סולת ולהקפיא.

כל שנותר לאחל לכם קוסקוס שמח וטעים 

נהנתם כנסו לדף ופרגנו בלייק

http://m.facebook.com/?_rdr#!/HnsmhHyHqsm?__user=100000037357808

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת