22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

מרק כרובית וקרוטונים

20/10/2012
מרק כרובית וקרוטונים

ארבעה חדשים בערך חיכיתי לטיפת הגשם הראשונה, שתספק לי את התירוץ הראוי להכין מרק! את המרק הראשון לחורף זה הכנתי כהפתעה לבעלי ולכן לא יכולתי לבקש ממנו שיביא קרוטונים בדרך חזרה הביתה (ולהרוס את ההפתעה??)... כך, תוך 20 דקות קרוטונים טריים וביתיים עיטרו את המרק הלבן והחלק...

 

זמן הכנה: כשעה (הכנות: כ-15 דקות, זמן בישול: 45 דקות

החומרים:

למרק:

3 כפות שמן זית

כפית זרעי כוסברה

1 בצל חתוך לרבעים

3 שיני שום קלופות

1 תפוח אדמה קלוף וחתוך גס

400 גרם פרחי כרובית (טריים או קפואים)

כף אבקת מרק עוף

כ-3 כוסות מים (750 מ"ל)

מלח, פלפל

מעט טימין טרי (לקישוט- אופציונאלי)

לקרוטונים:

4 פרוסות לחם (אני השתמשתי בלחם קל פרוס)

4 כפיות שמן זית

1 שן שום קלופה

אופן ההכנה:

1.      מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את גרגרי הכוסברה.

2.      מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים כדקה.

3.      מוסיפים את שאר חומרי המרק (מלבד הטימין), מערבבים ומביאים לרתיחה.

4.      מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות.

5.      בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את תכולת הסיק למרק חלק.

6.      לקרוטונים: מורחים כל פרוסת לחם בכפית שמן זית משני הצדדים.

7.      חוצים את שן השום, ומשפשפים את החתך על גבי פרוסות הלחם.

8.      חותכים את הפרוסות לקוביות, מפזרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים ב-200 מעלות, כ-15 דקות (עד שהקוביות שחומות ופריכות).

9.      מעבירים את המרק לקערות הגשה, מניחים חופן קרוטונים במרכז כל קערה ומפזרים מעט טימין טרי.

 

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת