00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

פרגיות -כל השאר ......

פרגית

מוצר בסיסי שקיבל מעמד של "בן אצולה" בקרב השולחן הישראלי ,אין ספק כי זהו אחד המוצרים הנמכרים ביותר כיום והינו בכיר ליבו של הסועד הישראלי.

מוצר נפלא שניתן לשילוב בצורות רבות ושיטות עשייה מגוונות החל מצריבה על פלנצ'ה,ברבקיו, מבושל, משופד,כשווארמה .

מסקנה כל מה שקראוי פרגית חביב על החך הישראלי ובזכות,מתאים לילדים,מבוגרים,בעל שיעור תזונתי נאות וקל לעיקול.

כל שנותר לנו לאחר ההלל לפרגית להתפנק על כמה מתכונים ונתחיל בעשייה

כלל המנות המופיעות בפוסט הנ"ל הינם עבור שישה סועדים

פרגית בלימון

יש להשרות את הפרגית בקערה עם החומרים הבאים

1/2 כוס שמן זית

פטרוזליה קצוצה 

מיץ משני לימונים

מלח,פלפל גרוס

שום קצוץ

2 כפות צלפים

"ואבק" מסומק

לאחר שהשרנו את הפרגית כחצי שעה (מידיי פעם נבצע מעיין "עיסוי" לבשר להחדרת הטעמים)

נחמם מחבת פסים עם טיפות קלת של שמן זית 

נצרוב את הפרגית מכל צד ל-2/3 דק', לאחר שצרבנו את כל הנתחים (נניח את הפרגיות בצד)

נוסיף למחבת כחצי כוס מיץ לימון פטרוזליה קצוצה, צלפים, מלח פלפל,נביא לרתיחה נחזיר בשנית את הפרגיות נוסיף מעט סומק "נקפיץ קלות" ובתיאבון

 

פרגית בפפריקה מעושנת ופלפלים קלויים

 

החומרים

פרגית נקייה מעצם

 2 כפות פפריקה מעושנת 

1/2 כוס שמן זית 

מלח פלפל

5 פלפלים קלויים מקולפים חתוכים לרצועות

10 שום קונפי (שיניי שום מבושלות בשמן זית בטמפ' נמוכה)

1/2 כוס זיתים  מזן סורי מגולענים (יש להרתיח במיץ לימון בכדיי להרחיק מרירות ולשטוף)

אופן ההכנה  

יש להשרות את הפרגית בשמן זית ובפפריקה המעושנת,מלח ופלפל.

במקביל לחמם מחבת ללא שמן נצרוב את הפרגית ל 2 דק' לערך מכל צד ונוציא לתבנית .

נוסיף למחבת (על השמן הקיים הוא מלא בטעמים) את השום הפלפלים והזיתים נשלים טעמים וחצי כוס נוזל של עוף(במידה ואין מים)

נרתיח קלות ונעטוף את הפרגיות ברוטב ,נאפה בתנור ל 10/15 דק בחום 180 מעלות

פרגית בשום דבש וג'ננגר

 

החומרים

פרגית נקייה מעצם 

1/4 כוס דבש

1/2 כוס רוטב סויה 

2 כפות גי'נגר קצוץ

2 כפות שום קצוץ

1/4 כוס חומץ בלסמי 

 

אופן ההכנה 

בקערה נשרה את הפרגית בחומרי הטעם לחצי שעה עד שעה (מלבד הבלסמי וחצי מכמות השום והגי'נגר)

נחמם מחבת עם מעט שמן רגיל,נזהיב קלות את השום והגי'נגר ולאחר מכן נוסיף את הפרגיות נבשל מכל צד כ -2-3 דקות 

נוסיף את הנוזל הנותר בקערה למחבת בתוספת החומץ בלסמי ונבשל עוד 5/6 דק' עד לצמצום הנוזלים. 

זהו אלו הם מתכוני הפרגית לפעם זו ישנם עוד רבים ובטוח ניפגש בהם בעתיד

טיפים

הקפידו על טריות המוצר דבר בסיסי להצלחה בכל מתכון 

בישול העוף חייב להיות ברמת עשייה וול דאן (לא אוכלים עוף ברמה אחרת חשש לתחלואה )אך במקביל טפ' נכונה ובישול נכון ישמרו על עסיסיות הנתח

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת