33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוף בטחינה סילאן שום ונענע

עוף בטחינה סילאן שום ונענע

 

השילוב של טחינה ודבש הוא מבחנתי שילוב מנצח . כשקראתי את המתכון של השף טל כהן מיד הכנתי אותו. בפעם הראשונה ע"פ המתכון ולאחר מכן שינתי מעט. מאז ראש השנה הכנתי את המתכון מספר פעמים, טעמו מזכיר במעט חלווה פרנטית, המנה הזו תמיד קצרה אצלנו תשבוחות.
בגלל החיבה הרבה לשיני השום האפויות אני שמה הרבה שום ומונעת ויכוחים ומריבות ...
את העוף אני משרה ברוטב לפחות שעתיים אבל לרב לאירוח אני מעדיפה להכין יום מראש ורק לאפות ביום האירוח מה שמאד מקל עליי. 
בני קורא למנה עוף בחלווה...אבל אל חשש , זה לא מתוק כמו חלווה.

   ותחלאס למתכון העוף בחלווה פקנטית

4 רבעים  עוף ומעט כנפיים. 

 

לרוטב הטחינה דבש

בקערה לערבב

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס רוטב סויה משובח
1/4 כוס רוטב צ'לי ( אני מעדיפה חריף אבל לילדים שמה חצי חריף וחתי מתוק)

2 כפות דבש/ סילאן
כף שום כתוש 
סידור בתבנית 
לפזר מחצית מהשום בתבנית
להניח מעל את העוף בצפיפות
לצקת את המשרה 
לפזר את שיני השום הנותרות 
לפזר 
מלח גס

פלפל שחור גרוס

  לאשפז במקרר עד ההכנה. 
לפני שמכניסים לתנור לפזר חופן נענ ע קצוצה

 

עוף במשרה 

מתאשפז במקרר 


מחממת תנור ל200 מעלות ואופה כ50 דקות 
מעלה חום 220 מעלות עד השחמה יפה. 

העוף מוגש בתבנית פירקס בה נאפה.

 

העוף בצלחת 


והכנפיים

טיפ
ניתן לפזר סביב ותחת העוף תפוחי אדמה ובטטה מבושלים
 


אהבתם?
אולי גם זה יעניין אותכם 

בלחיצה על התמונה קבלו מתכון

 

     
        

ניסיתם מתכון מהבלוג?
צלמו ושתפו אותי ואת שאר החברים.
ניתן לשלוח לי את התמונות במסר או מייל
ואפרסם אותן כאן בצירוף קרדיט

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-  
      או על אהבתי      
                               

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת