00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

דג סלמון-האריסטוקרט שבחבורה

סלמון

לא להאמין שעד לפני כ- 20 שנה לערך היכרותי עם הדג הנפלא הזה הייתה רק בבופה בכניסה לאולם שמחות כזה ששוכב במגש ופלחי תפוז סביבו.

שוחה נגד הזרם,שונה מכולם,אוהב שידברו עליו כך הוא דג הסלמון.

כמו בחיים "היוצאי דופן" תמיד בולטים כך גם הוא שונה בטעמיו, במרקם, ובמיוחד בצבע הנהדר שלו.

דג נפלא שניתן להכנה בכמה דרכים ובכל דרך רק התפאורה משתנה .

החל מטרטר, לסביצ'ה, ליקיטורי, לקונפי, אפוי, גריל ו.... די .

כל שנותר להתחיל לרשום 

טרטר סלמון בדואט עם אננס טרי וטעמים אסייאתים 

החומרים 4-5 מנות 

250 גר' פילה סלמון נקי 

1 כוס אננס טרי חתוך לקוביות קטנות 

צרור עלי כוסברה קצוצים 

קוביות מבצל סגול  (1/2 בצל לערך)

צ'לי חריף 

2 כף דבש

כפית גי'נגר קצוץ 

 מיץ מלימון טרי

מלח 

כפית שמן שומשום 

עלי מיקרו כוסברה/צנונית לעיטור 

אופן ההכנה 

יש לחתוך את הסלמון לקוביות קטנות ואחידות 

בקערה יש לערבב את שאר החומרים לתבל ולהשלים טעם (ו 50% ממיץ הלימון וללא שמן השומשום)

בשלב זה נוסיף את מיץ הלימון הנותר על הסלמון (קרוב לזמן ההגשה שלא יעבור תהליך של "בישול")

וכעת ניגש להגשה

מנה זו ניתנת להגשה במה אופנים אתן שניים לדוגמא:

דרך אחת היא בכוס הצ'ייסר, נסדר בתחתית הכוס את האננס מעליו נניח את הסלמון נזלף משמן השומשום ונעטר בעלי מיקרו.

דרך שניה היא "לחבר" סמוך לארוחה את שני המרכיבים (האננס התוספות והדג כמובן) נזלף שמן שומשום מעל ונעטר בעלי מיקרו.

מנת פתיחה נהדרת המשלבת טעמים חזקים ומרקמים שונים המשלימים אחד את השני.

פילה סלמון בקראסט פיסטוקים

החומרים 

פילה סלמון שלם 

1 כוס פרורי לחם פאנקו 

1/2 כוס פיסטוקים גרוסים /כל סוג של אגוז אחר ואהוב 

2 כפות סוכר חום

1 כף שום כתוש 

כף עלי תימין קצוצים

מלח פלפל

אופן ההכנה 

נוודא כי הסלמון נקי מעצמות 

בקערה נערבב את כל חומרי הטעם(פרט לשום) 

נמרח את הדג בשמן זית ושום, ומעל נצפה בשיכבה של התערובת נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל-15 עד 20 דק'(תלוי בגודל הנתח)

בסופו של התהליך  יתקבל דג בעל שיכבה עליונה פריכה ובעלת צבע אגוזי לצד נימחות משגעת בחלקו הפנימי.

ניתן להגיש לצד עדשים שחורות מבושלות מתובלות במיץ לימון ושמן זית ועלים רעננים

סלמון צרוב על מצע ירוקים 

אופן הכנה 4 מנות

 4 מנות פילה סלמון (200 גר' לערך לכל מנה )

שמן זית 

שום קצוץ

מלח,פלפל

מיץ מלימון טרי

ג'ינגר

אגוז מוסקט 

למצע הירוקים-ברוקולי, אספרגוס, בצל ירק(טריים כמובן)-ניתן לגוון ולשנות כל סוגי הירקות בהתאם לבחירתכם (זוהי המלצתי)

אופן הכנה

נשרה את הדג בחומרי הטעם(שמן זית,מלח ,פלפל,שום) לכמה דק'

בזמן זה נחמם מחבת (ללא שמן) ונרתיח סיר עם מים ומעט מלח (עבור בישול הירוקים)

כעת שהמחבת חמה נצרוב את הדג על הצד של העור למשך דקה ולאחר מכן נכסה במכסה ומשך 2 דק' נוספים תהליך זה יגרום לצד התחתון להיות פריך ובמקביל להיות נימוח מבפנים.

נבשל את הירקות ל 2-3 דק'(בישול ירוק-מיד לאחר הבישול נוציא אותם לקערה עם מים וקרח להפסקת הבישול ושמירת הצבע)

נחמם מחבת עם מעט חמאה "נקפיץ" את הירקות נתבל במלח פלפל מעט אגוז מוסקט 

נעביר לצלחת הגשה שהירוקים משמשים כמצע ומעל נחים נתחיי הסלמון .

 

טיפים להצלחה

הקפידו על כללי טריות הדג (מופיע בדף הראשי בבלוג)

דג הסלמון עדין ורצוי לבשלו במידה עשייה מדיום (שפנים הדג עדיין ורדרד ונמס)

הכינו את המנות בסמוך לארוחה 

כל שנותר לאחל לכם בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת