00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

כרובית ממולאת

כרובית היא אחד הירקות  האהובים עליי.

לא תמיד קל למצוא אותה כשהיא טרייה ויפה וחסלט.

אבל כשאני מוצאת, אני נהנית להכין ממנה חמוצים, לאכול אותה מטוגנת,

ומלא בבשר ורוטב עגבניות - יאמי!

מצרפת לרשומה זו מתכון להכנת כרובית ממולאת בדומה לה ניתן להכין

גם תחתיות ארטישוק ממולאות או תפו"א ממולא...!

תהנו, יוכי

 

כרובית ממולאת בבשר או בעוף טחון/ יוכי68

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

כרובית נקייה חתוכה לפרחים די גדולים - כל פרח חצוי כמעט עד סופו (מעין פּה)

לתערובת הבשר/העוף:

כחצי ק"ג בשר טחון עוף או בקר או מעורב

תפו"א מגורר דק

בצל מגורר

חופן כוסברה ופיטרוזילה קצוצים דק

שתי כפות שמן

מלח, פלפל, כורכום, כמון / תבלין לקציצות, מעט קינמון

ביצה טרופה

קמח לקימוח הכרובית

לרוטב: בצל מטוגן במעט שמן, מלח, פלפל, מעט כורכום, מעט א. מרק, כף רסק עגבניות ומים

 

ההכנה

~~~~~~~~~~

מערבבים את כל החומרים לתערובת הבשר וממלאים כל פרח

בכמות נדיבה של בשר - ליצור מעין פה ואותו למלא.

לצפות כל פרח ממולא בקמח ואח"כ בביצה טרופה עם מעט מים.

לטגן את הכרובית הממולאת מכל צדדיה - טיגון קצר בשמן לא עמוק מידי.

בסיר רחב לטגן בצל קצוץ במעט שמן, לסדר

את פרחי הכרובית , לפזר תבלינים: מלח, פפריקה, פלפל, מעט כורכום, מעט א. מרק

וכף רסק עגבניות מהו במים ( גובה המים כגובה הכרוביות).

להביא לרתיחה ולהנמיך. לבשל על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.

שיהיה לכם בכיף, יוכי

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת