00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טאפאס בשוק

טאפאס בשוק, האנגר 12, שוק נמל תל-אביב

חולם בספרדית

למרות שמוסד הטאפאס-בר זוכה לפופולאריות רבה בארץ, ניתן למנות על כף יד אחת את מסעדות הז'אנר המוצלחות באמת. מסיבה זו, כשהאחים ירזין פתחו לפני כשנתיים את "טאפאס בנמל" בשוק המקורה בנמל תל-אביב, עורר הדבר סקרנות רבה. יזמים אלה חתומים על כמה מההצלחות הקולינאריות הגדולות בתחום (מוזס, טוני וספה, קפה איטליה ועוד) – והציפייה היתה שאת מגע הקסם שלהם הם יביאו גם לכאן.


המסעדה שוכנת מטרים ספורים מחוף הים, בסמוך לדוכני אוכל מפתים של גבינות, נקניקים, בשרים ויין. ניתן אמנם לשבת בשולחנות מול הים, אך כיף יותר לטעמי להתמקם על הבר בפנים, בקרבת ה"בסטות", מול המטבח הפתוח, לחזות בטבחים בפעולה וליהנות מאווירה של מסעדת שוק אמיתית.


להלן המנות שהוזמנו:

ארטישוק צרוב על הפלאנצ׳ה וגבינת קמבזולה.

טרטר בורגר.

ביקיני – טוסטאדו. טוסט מוצרלה, בייקון וכמהין.

ג'מבו שרימפס.

קלאמרי סגול עם ויניגרט שום וגרידת לימון, צרוב בשלמותו על הפלאנצ'ה.

ברוסקטה קלמרי.

המבורגר אנטריקוט.

פאן טומאט. לחם, זרעי עגבניה ושמן זית.

נמסיס. פאדג' שוקולד עם פיסטוקים.


היתה זו ארוחה מגוונת, טעימה - ולפרקים אף ממש מיוחדת. כמה מנות בה ראויות לציון:

טרטר בורגר – קרניבורים רבים טוענים, שכשבשר איכותי באמת - אין שום סיבה "לקלקלו" לחינם על האש. במקרה הזה אני מבין ללבם. הבקר הנא היה נפלא, טרי שבטריים ובעל תיבול עדין ומדויק. הוא הוגש בלחמניה מתקתקה, רכה, מוזס סטייל. שימו לב גם לצורת ההגשה האסתטית.

ארטישוק צרוב על הפלאנצ׳ה – בשל העובדה שעונת הארטישוקים כבר מאחורינו, מגישים כאן את הירק במצב משומר. ולמרות זאת הוא היה נפלא: לארטישוק היה טעם עמוק, מעודן – והגשתו צרוב עם פירורי לחם וגבינת קמבזולה עזת טעם שדרגה אותו עוד יותר.

הג'מבו שרימפס אמנם הצריכו קילוף, אך הצדיקו את המאמץ בטעמם המשובח, שהיה בעל מתקתקות קלה. מנת חובה למי שלא נרתע מעבודת כפיים מלוכלכת.

טוסטאדו – מדובר בטוסט כיפי, שעשוי טוב לפי כל פרמטר: לא דק מדי, לא שרוף מדי, לא קשה מדי. השילוב בין גבינות המוצרלה, הבייקון והכמהין – יצר שילוב טעמים מעניין במיוחד.

פאדג' השוקולד היה נפלא, והצדיק את כל המלח שקדם לו.

"טאפאס בשוק" עושה הרבה כבוד למוסד הטאפאס-בר הספרדי. חומרי הגלם איכותיים, התפריט יצירתי אך לא גולש ל"בלה-בלה" - והשירות מקצועי. נכון להיום זהו המקום המועדף עלי לארוחה בסגנון הזה בתל-אביב.

ציון: 4.5 כוכבים

 

הערה קטנה לסיום: לאחרונה עבר הבלוג את רף המיליון כניסות! כמות הגולשים לפה מפתיעה אותי כל פעם מחדש. זה הזמן להגיד תודה לכל מי שביקר, תמך, הגיב – ועזר להביא את הבלוג לנקודה בה הוא נמצא היום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת