00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפור עלי

קציצות קיפודים בסיר לחץ

19/10/2012

לא קיפודים אמיתיים... קציצות עוף  שלאחר הבישול נראות כמו קיפודים קטנים ולכן זכו אצלנו (וגם במתכון המקורי שירשתי מחמותי) בכינוי הזה.

קיפודים אמיתיים הם חומר גלם יקר מדי... 



המתכון הבסיסי הוא פשוט מאוד ומבוסס על בישול בסיר לחץ

מתכון בסיסי לקציצות, יוצאות בערך 20 קציצות קטנות:

חצי קילו עוף/בשר טחון

חצי כוס אורז לא מבושל

מלח ופלפל

עד כאן המתכון של הקציצות. אתם רואים שאין קיפודים... סתם דאגתם. ;)


להלן הרטבים שהולכים אצלנו בבית, בד"כ עם פירה או אורז בצד

כל הרטבים הם לכמות אחת של קציצות כמו שמצויינת לעיל,

אני עושה כמיטב יכולתי שכל הקציצות יהיו בשכבה אחת כדי להבטיח בישול אחיד.

הבישול הוא תמיד לפי אותו העקרון: מביאים לרתיחה על אש גדולה ואז מנמיכים ל15 דקות ומכבים.

רתיחה של סיר הלחץ נחשבת כאשר הוא עושה קול פפפפפפסססססססצצצצצצששששששטטטטט גדול - ואז מנמיכים.


 חברה שלי (תודה יפית!) טרחה, ניסתה ומדדה גם בסיר רגיל - 50 דקות בישול אחרי הרתיחה.


הקציצות יוצאות מאוד רכות בזכות האורז, ולא מתפרקות בזכות הבישול הקצר.

קחו בחשבון שכל סיר לחץ הוא קצת שונה ואין אפשרות לבדוק באמצע הבישול, אחרי פעם אחת תדעו מה קורה עם הסיר שלכם.

וכן, אני משתמשת לפעמים בקטשופ, ירקות קפואים או שימורים ואפילו, שלא נדע, לפעמים באבקת מרק... אתן מוזמנות להחליף כשיקול דעתכן. 



רוטב מס׳ 1: רוטב אפונה בחלב קוקוס וקארי ירוק

מטגנים בצל אחד קצוץ בקצת שמן רגיל, כאשר הוא שקוף מוסיפים את שקית האפונה ישר מהמקפיא,

מערבבים קצת

מוסיפים כף משחת קארי ירוקה או יותר/פחות לפי הטעם, מלח ופלפל

מערבבים ומוסיפים פחית חלב קוקוס ואותה הכמות מים.

מוסיפים את הקציצות, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואז מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 15 דקות.

וזהו.


רוטב מס׳ 2: רוטב ירקות פשוט

 מטגנים 3 קישואים חתוכים, 2 גזרים חתוכים וכרובית מפורקת לפרחים בקצת שמן זית.

כשהם מתחילים להשחים מוסיפים כף אבקת מרק, מלח ופלפל

מערבבים עוד כדקה, מוסיפים כוס וחצי מים, ואת הקציצות.

צריך לעשות קצת מקום לקציצות מרוב ירקות... אבל עדיף להשקיע בסידור המגורים ושהן תהיינה בשכבה אחת ובתחתית הסיר.

סוגרים את סיר הלחץ וממשיכים כמו במתכון מס׳ 1.


רוטב מס׳ 3: רוטב חומוס ולימון כבוש - בהשראת מתכון של ישראל אהרוני

מטגנים בצל קצוץ אחד במעט שמן זית

כאשר הוא שקוף מוסיפים קופסאת גרגירי חומוס מסוננת, קצת פטרוזיליה קצוצה

2 כפות לימון כבוש (אנחנו משתמשים בזה של ״פרג״)

1/2 כפית כמון. מלח ופלפל

מערבבים קצת, מוסיפים כוס וחצי מים, את הקציצות וכו׳... כבר הבנתם את העיקרון.


רוטב מס׳ 4: רוטב עגבניות בסיסי

מערבבים כוס וחצי מים עם קופסת רסק עגבניות קטנה (את הרוטב הזה אני מערבבת בכוס מידה או קערה, קצת לא נוח בסיר עצמו)

כפית אבקת מרק, מלח ופלפל

כף קטשופ ואפשר גם קצת חרדל.

מסדרים את הקציצות, שופכים את הרוטב מעל וכו׳ וכו׳...


רוטב מס׳ 5: רוטב בצל ובירה לבנה

מטגנים 4 בצלים קצוצים בשמן רגיל, כאשר הם שקופים מוסיפים כף אבקת מרק, מלח ופלפל

מוסיפים פחית בירה לבנה אחת, אנחנו משתמשים בקרלסברג או היינקן

מוסיפים את הקציצות וכו׳ כבר קלטתם את הרעיון... 


זהו.

מקווה שמצאתם גיוון לקציצות ושגם אם אין לכן סיר לחץ - מצאתן/ם רעיונות לשבת המתקרבת. כן, כן, תיכף שוב שבת. :P

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hamudale אלא אם צויין אחרת