33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

לחם שום בקלי קלות

לחם שום בקלי קלות

אין כמו לחם טרי באפיה בתית ,הניחוח והכייף גדול. . שום זו אהבה גדולה במשפחתינו  בחג הודיעו הילדים שבאים אז נזכרתי במתכון מהעבר, שראיתי בנט פעם שחזרתי והתוצאה פשוט נפלאה , לחם קליל בניחוח שום ..
ורק כשבוע אחרי האפיה מצאתי את המקור בבלוג 'ביסים'  


לבצק 
2 כפיות שמרים 
1 כוס חלב פושר 
לערבב ולהניח בצד עד שיתסוס מעט

בקערת המקסר לנפות ביחד 
2 כוסות קמח 
1 כוס קמח מלא 
1/2 כפית מלח 

להוסיף
2 חלמונים
2 כפות שמן זית 
חופן פטרוזליה קצוצה
ולערבב

להוסיף את השמרים והחלב וללוש במקסר כ5 דקות .במידה ולח תהוסיף כפית קמח עד שלוש כפיות. 
לכסות היטב ולהתפיח 

תערובת למילוי 

3/4 כוס פטרוזליה קצוצה
3 שייני שום כתושות 
1/2 כפית שום גבישי 
מעט מלח 
1/4 כוס שמן זית 
לערבב היטב

לציפוי אחרי יצאת הלחמניות מהאפיה. 
שמן זית 
2 שיני שום כתוש 

הרכבת הלחם 

לחלק את הבצק לשניים
ורדד כל חלק לאורך 40 סמ ורוחב 30 סמ 
למרוח מחצית מהמילוי על כל חלק.
לגלגל ולחתוך 
לסדר בתבנית לא צפוף 
ולהתפיח כחצי שעה. 
לאפות בחום 180 מעלות 15 דקות .
להוציא ולמרוח מעט שמן זית 
לאפות עד השחמה קלה 
להוציא ולמרוח בשמן זית ושום  
לכסות ולקרר מעט. 


לחמניה שנתלשה
 

ופרוס

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת