11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת בראוניז טופיפי

12/10/2012


כמו כל דבר טוב גם החגים נגמרו להם... ואנחנו חוזרים לשגרת חיינו...
הנחמה העיקרית (עד חופש החג הבא-פסח?!?) היא שהחורף בפתח ואני מקווה שהוא יביא עימו המון גשמי ברכה...
בינתיים עד שזה יקרה אתם מוזמנים להתנחם עם עוגה סופר מפנקת שמורכבת מ-2 שכבות של בראוניז, ריבת חלב, אגוזים וחטיפי שוקולד טופיפי טעימים....
העוגה מאוד עשירה, מתוקה ומנחמת והיא מתאימה מאוד למי שרוצה לעודד ולהתעודד...
 את ההשראה לעוגה הזו ואת אופן הכנת המתכון לקחתי מהבלוג המדהים Raspberri Cupcackes-מזמינה אתכם בחום להכנס ולשאוב רעיונות מקסימים לעוגות יפיפיות (וגם לעוגיות, קאפקייקס, מקרונים ושאר מתוקים....)
http://www.raspberricupcakes.com/2012/04/rolo-chocolate-brownie-cake.html

מרכיבים(תבנית בקוטר 20 ס"מ)
הכמות הזו מספיקה לחצי תבנית של 2 עוגות בראוניז-קוטר 20 ס"מ
250 גרם שוקולד מריר-אני השתמשתי ב-60% מוצקי קקאו (ממליצה מאוד להשתמש בשוקולד עם מוצקי קקאו גבוהים בשביל לאזן קצת את מתיקות העוגה)
200 גרם חמאה
4 ביצים-בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (240 גרם)
11/4 כוסות קמח מנופה (180 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
250 גרם (חצי מיכל) ריבת חלב (אני השתמשתי בקומידה)
30-40 גרם אגוזי מלך גרוסים
30-45 חטיפי שוקולד טופיפי (2-3 חבילות)
לציפוי-
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
כוס חלב
או
200 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
-ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

-בקערה נפרדת טורפים ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה.

-מערבבים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים והסוכר.

-מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב עם מרית עד לקבלת תערובת חלקה.
-מעבירים חצי מהבלילה לתבנית משומנת היטב ומכוסה בנייר אפייה (שימו לב שעל אף שהתבנית קטנה התערובת לא תכסה את כל התבנית אלא רק חצי ממנה) לא חייבים לשקול את התערובות או לדייק יותר מדי-זה ממש לא קריטי אם עוגה אחת תהיה יותר גדולה מהשנייה (כפי שקרה אצלי)
-מטביעים למחצה בתוך הבלילה 9 חטיפי טופיפי.

-אופים 20-25 דקות בחום של 170-180 מעלות עד שהשוליים יציבים, תפוחים וסדוקים והמרכז עדיין רך....לאחר האפייה מצננים היטב במקרר (או במקפיא) לפחות 20 דקות. 
מחלצים את העוגה מהתבנית ועוברים לאפיית התבנית השנייה (במידה ואין לכם 2 תבניות באותו הגודל -כמוני

הרכבת המנה:
-מערבבים היטב את ריבת החלב ומורחים בנדיבות על שכבת הבראוניז.

-מפזרים את האגוזים על שכבת ריבת החלב ומכניסים למקרר לצינון של חצי שעה.

-מוציאים את 2 העוגות מהמקרר ומרכיבים אותן אחת על השנייה. (שימו לב להרכיב את העוגה השנייה על העוגה הראשונה כשהיא הפוכה-החלק הישר (תחתית העוגה) יהפוך להיות החלק העליון של העוגה)

-מכניסים את העוגות לקירור ועוברים להכנת הציפוי.
יש לכם אפשרות להכין גנאש שוקולד (200 גרם שוקולד מריר ו-150 מ"ל שמנת מתוקה מומסים ומעורבבים יחדיו) או להכין ציפוי קרם שוקולד על בסיס אינסטנט פודינג שוקולד כפי שאני הכנתי מכיוון שרציתי ציפוי יותר קרמי ופחות שוקולדי.
-מקציפים קרטון שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג שוקולד במהירות גבוהה לקבלת קרם יציב.

-מורחים את הקרם בנדיבות על העוגה הקרה ומצפים בשאריות חטיפי הטופיפי (אתם יכולים לסדר אותם בצורה מעגלית כמו שאני עשיתי או פשוט להניח אותם במרכז העוגה)

מבט מבפנים...

מבט מלמעלה...

תמונת פאק מן....

שיהיה שבוע טוב, חזל"ש קל ורק בשורות טובות!! נתראה בקרוב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת