00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אפונה עדינה

 

אפונה עדינה

התוספת שתופסת!

זה מה שנכדי אוהבים, עם אורז לבן על יד. בלי זה אין להם מה לאכול .

 

 

את הבסיס לתוספת מכינים קודם, 

לשתי חבילות אפונה עדינה בסיר רחב:

מטגנים  2 בצלים חתוכים לרבעים, 2 גזרים חתוכים לקוביות,  2-3 גבעולי סלרי פרוסים,  6 שיני שום פרוסות,  1 עגבניה חצויה, 

ורק שזהוב מוסיפים את האפונים והתבלינים,

(בהגשה, אם  אין ביקוש, להוציא את הבצלים והעגבניה)

 

אם רוצים פחות ירקות אז זה הסטנדרטי

האפונה הקפואה שטופה ומסוננת מנוזלים

 

גזר וסלרי מטגנים יחדיו

 

מוסיפים פלפל, מלח, אבקת מרק ומים רותחים מכסים ומבשלים עד שהגזר מבושל

אפונה עדינה:

 

 חומרים:

1 שקית 800 גר` אפונה עדינה קפואה,

1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות.

2 גבעולי סלרי עלים פרוסים

עגבניה מסומנת באיקס,

 כפית  גדושה שום כתוש .

שמן קנולה לטיגון,

לתיבול: 

1 כף גדושה אבקת מרק עוף אמיתי,

פלפל שחור,

מלח(מעט) רק בסוף אם צריך,

אופן הכנה:

שוטפים את האפונים במסננת, במים זורמים.

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.,

מוסיפים את  קוביות הגזר וגבעולי הסלרי הפרוסים, מאדים כ- ארבע דקות,

מוסיפים את האפונים המסוננים, מערבבים.

מוסיפים את אבקת המרק + השום הכתוש, + הפלפל השחור  מערבבים מדי פעם  . מוסיפים את העגבניה,  מבשלים יחד כ- 6 -  דקות על אש נמוכה.

 מוסיפים כ- 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר במכסה, מבשלים כ- 10 דקות נוספות.  לטעום אם צריך להוסיף  מלח,  

*האפונה ממשיכה להתבשל בחום של עצמה, משך הבישול אינו ארוך.  כאשר הגזר מבושל יש להפסיק את הבישול. 

יש להימנע מבישול יתר, כי אז האפונה מתכווצצת .

 

 

אפונה כחלק ממנה עיקרית

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת