00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מולארד ברוטב פירות יער

את הפוסט הבא ברצוני להקדיש לעלמה מיוחדת שעוזרת לי בדרכי החדשה בניהול הבלוג (ישנם עוד כמה אך היא הראשונה)תודה לך תותי בן איתי מהבלוג (ללקק ת'תות) http://lelakektatut.com/.

המולארד
להמון אנשים המולארד לא מוכר מאיזה בעל חיים הוא? מה השימוש בו? איזה תכונות יש לבשר? בשורות הבאות אתן הסבר קצר ואז נהיה מוכנים לגשת לנושא שלשמו התכנסו מתכון נהדר וטיפים לשימוש בנתח הנהדר הזה.

מולארד הוא ברווז מבוית בן-כלאיים המגודל לצורכי מאכל. המולארד הוא תוצר של הכלאה של זכר מזן אחד ונקבה מזן שונה המולארד הוא עקר ואינו מסוגל להביא צאצאים.(עד כאן )

בשר המולאד הינו כבשר ציד אדום חזק נוטה לצבע בורדו, בצידו העליון הוא משובץ בשיכבת שומן עבה וטעימה,שיכבה זו שומרת על עסיסיות המנה הורדת השומן תייבש את הנתח

החלק התחתון (החזה עצמו) קשה ללעיסה לכן יש להקפיד על רמת עשיה -מדיום, medium ועד  מדיום וול, medium well(המלצה שלי)

ניתן להשיג באיטלזים/סופרים המחזיק מוצרי אווז (מגיע קפוא)

הפעם הראשונה שנחשפתי למולארד היה באחת השיפודיות בדרום הארץ ,במרוצת השנים וחשיפה למטבחים "קצת שונים" מנוף ילדותי ובזמן לימודי "התאהבתי" בנתח הנפלא הזה וכמעט בכל ארוחה /אירוח הוא יהיה על שולחני אותה גברת אך בשינוי הדרת .

וכעת למתכון קל ונהדר ומרשים לכל אירוח,אופן ההכנה קצר לכן ממולץ להכין ברגע שהאורחים מגיעים

חזה מולארד ברוטב פירות יער וכוכב אניס (עבור 3 סועדים)

החומרים 

חזה מולארד 

4 כפות סילאן

מלח גס

פלפל גרוס (ממולץ סוג 4 עונות-בעל 4 סוגי פלפלים)

פירות יער טריים בעונה 

פירות יער קפואים לפחות 2 סוגים (ניתן להשיג במרכולים קפוא)

כוכב אניס

אופן ההכנה 

נחרוץ בשיכבת השומן חריצים (החדרת טעמים וחום לנתח)

נצפה את המולארד ב 2 כפות סילאן נפזר מעל מלח ופלפל בנדיבות  (שילוב המתוק והפלפל הם שיתנו את העוקץ למנה)

נחמם מחבת (ללא כל שומן) ותנור במקביל לחום 180 מעלות 

ונצרוב את הנתח מהצד של העור ל 3 דק' (הנתח יפריש כמות שומן גדולה)

נהפוך בזהירות לצד שני ,שיכבת השומן נצבעה בצבע קרמל והמרקם השתנה מעט

נצרוב לעוד 2 דק' ונוציא לנייר סופג .

נשלים את העשייה בתנור (5-7 דק')

במחבת נחמם את תערובת פירות יער בתוספת 2 כפות סילאן כוכב אניס ומעט פלפל 

לאחר שהנתח יצא מהתנור (לתת לו לנוח דקה) כך ישמרו כל המיצים בנתח ולא יתפרצו 

נפרוס לפרוסות בעובי חצי' סמ' נסדר בכלי הגשה ונבזוק מעל את הרוטב 

יתן להגיש בתוספת פולנטה ,פירה שורשים,וכל העולה על דמיונכם 

המלצה נוספת היא לחתוך את הנתח לקוביות (לפני העשייה) להשרות בחומרי טעם 

לשפד ביקטורי (וכאן אין צורך בהשלמה בתנור) 

כמו כן ניתן לשפד את הנתח ולהכין על מנגל בתיבול עדין של מלח ופלפל לצד חציל קלוי ועלים רעננים 

אלו הם המלצותיי לנתח המשגע הזה

 חג שמח וטעים שיהיה לנו 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת