00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת בננות ותמרים לחים

16/10/2012

 

בעבר כבר פרסמתי מתכון לעוגת בננה ומייפל, אך מאז קיבלתי הרבה בקשות לעוגת בננות נוספת ללא מייפל. מסתבר שיש בינינו רבים שלא נמנים עמנו חובבי המייפל. (ואני חשבתי שטעמו של המייפל אהוב על כולם ;))

מאז ועד היום ניסיתי כמה וכמה פעמים מתכונים שונים אך אף אחד מהם לא ממש עשה לי את זה, עד שהגעתי לשילוב הנפלא של הטעמים הנמצא בעוגה הזו. ולכן הגיע הזמן לשתף גם אתכם בטעמה הנפלא של עוגת הבננות הזו שאליה מצורפים גם כמה תמרים לחים, קינמון ומעט אגוזי מלך. העוגה מאוד קלה להכנה ובכמויות הרשומות במתכון ניתן להכין 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק מאורכות או עוגה אחת עגולה בתבנית מס' 24.


 

 

 

המצרכים:

  • 2 כוסות ( 280 גר') קמח

  • 1 כפית קינמון

  • 1/4 כפית הל

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית סודה לשתיה

  • 3 ביצים גדולות

  • 1/4 1 כוסות (300 מל') שמן

  • 3/4 1 כוסות (350 גר') סוכר חום

  • 5 תמרים לחים מגולענים וקצוצים 

  • 3 בננות קצוצות גס 

  • מעט אגוזי מלך קצוצים גס לפיזור מעל העוגה

 

 

אופן ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה את הביצים, הסוכר והשמן והפעילו על מהירות בינונית כשתיים שלוש דקות.

  3. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, המלח, הקינמון, ההל והסודה לשתיה.

  4. הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו בעדינות את תערובת הקמח אל המיקסר, ערבבו לאיחוד (לא הרבה זמן) והפסיקו את פעולת המיקסר.

  5. הוסיפו את הבננות הקצוצות והתמרים הקצוצים אל תערובת העוגה, וערבבו ידנית.

  6. שיפכו את בלילת העוגה אל תוך התבניות ופזרו מעל את אגוזי המלך הקצוצים

  7. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. (כ-50 דק')

 


 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת