00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

תבשיל קציצות וארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי או בפי רבים בטטה קסביה זהו ירק נפלא!! אני מת עליו... משתלב בתבשילי עוף- בשר, קדירות ועוד...

כמו כל ירק שורש גם את הארטישוק ירושלמי יש לבחור לפי קושי הירק (כמה שיותר קשה, ככה יותר טרי...)

כמו שרבים יודעים אני מחובר בדף הפייסבוק האישי שלי למיטב השפים, הבשלנים ואוהבי האוכל ואני גם דואג לעדכן on-line מה אני הולך להכין לאכול. כשהעלתי את התמונה של הארטישוק הירושלמי, קיבלתי מיידית הודעה מסמדי בומבה הגדולה "אל תשכח להוסיף ערמונים", את האמת לא תיכננתי מלכתחילה אבל אם סמדי אומרת אז סמדי יודע, הוספתי ערמונים משקית וואקום והם שידרגו את התבשיל פלאים....

למתכון:

שלב ראשון הקציצות:

מצרכים:

250 גרם בשר טחון

200 גרם עוף טחון

חופן כוסברה

חופן עלי כרפס

תפוח אדמה בינוני

בצל בינוני

ביצה

כף פפריקה מתוקה

כף שטוחה ראס אל חנות

מלח ופלפל

אופן הכנת הקציצות:

בקערה נשים את הבשר, נגרד בפומפיה את תפוחי האדמה, נסחט ונוסיף. את העלים והבצל נטחן, נסחט קלות בעזרת מסננת ונוסיף. נשים את התבלינים, הביצה ונערבב לתערובת אחידה.

נעשה כדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג ונניח על מגש, כשנסיים נכניס למקרר עד שנצטרך אותם.

שלב שני התבשיל:

מצרכים:

2 כרישות קטנות חתוכות לעיגולים (בלי העלים)

חצי קילו ארטישוק ירושלמי קצרים (או ארוכים חתוכים לחצי)

4 גבעולי כרפס קטנים חתוכים לפרוסות

3 שיני שום פרוסות

2 בצלים בינוניים

3 כפות שמן זית

כף פפריקה

כפית כורכום

פלפל שחור גרוס

מלח

כף אבקת מרק עוף

2 עלי דפנה

מים רותחים

שקית ערמונים בוואקום.

אופן ההכנה:

בסיר רחב נחמם את שמן הזית ונטגן את הבצלים כרישה והכרפס ולאחר מכן נוסיף את השום והארטישוק הירושלמי ונערבב.

לאחר טיגון קל של הארטישוקים נפנה מקום עם טרבד בסיר ונשים את הפפריקה, הכורכום, הפלפל כדי שהתבלין יפתח מעט ולבסוף נוסיף את המלח.

נוסיף מים לכיסוי, נערבב ונוסיף את אבקת המרק ועלי הדפנה נערבב, נביא לרתיחה ונוסיף את הערמונים, ננמיך להבה ונכסה.

לאחר כ-10 דקות נוסיף את הקציצות (אם צריך נוסיף מים), נכסה וניתן להם להתבשל על להבה קטנה כחצי שעה.

 המדד העיקרי לכך שהתבשיל מוכן הוא אם הארטישוק רך. כן נוריד את המכסה לעוד כמה דקות ו.....מוכן!

אני מגיש על אורז לבן אבל לא חייב....

בתיאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת