00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מפרום מבית טוב וניחוח משכר

כדבריי השיר  לכל מדינה כאן בעולם, 

מאכל לאומי המוכר לכולם, וגם אצלנו לכל עידה מאכל שהינו מאבני היסוד כזה שכל ילד אומר אין כמו ה....של אמא שלי.

והיום הכבוד הוא לתפו"א הממולא בבשר מעוטר בניחוחות משכרים וטקסטורה מדהימה הלו הוא המפרום מבית היוצר של המטבח הטירפולטאי.

נחשפתי לטעמיי המטבח הקסום הזה לפניי כ- 20 שנה שאני ונושי שלי הפכנו לזוג ,ואכן נגלה בפניי משהו קצת שונה ממה שאני מכיר טעמים חזקים,

אוכל נטו ללא כל "משחק מקדים".

ככלל אינני אוהב להשוות בין מטבחים ,כל מטבח מגיע עם ההשפעות הסביבתיות וכמובן עם ההון הגסטרונומי האיזורי (טופוגרפיה-מנהגים)

המטבח הטריפולטאי מושפע מהמטבח האיטלקי בשל שליטתם בלוב ,השפעות אלו באות ליידי ביטוי בשימוש רב בעגבניות מאכליי סולת כדוגמאת

המאכל "נוקידיס" הלא הוא ניוקי מסולת .

ישנה הקפדה על כללי בישול ועל שימור המנהגים,התבשילים מתבשלים  לאיטם ולכל מאכל ישנו ממש פולקלור.

עד כאן וכעת ניגש למתכון .

החומרים:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון(ניתן לשלב מעט שומן איכותי שיוסיף עסיסיות-לא חובה)

פרוסת חלה מושרת במים (אוריריות)

חופן מעלי פטרוזליה קצוצים

מלח,פלפל,ישנו תבלין הקראוי חררצ/בהרט, ניחוח התבלין הוא המקנה יחודיות לניחוח המנה

1/2 כוס שמן 

ביצה

4 כפות רסק עגבניות

2-3 עגבניות פרוסות דק

1גזר פרוס

1 בצל פרוס 

ענץ מסלרי

ירקות אלו ישמשו מעיין מצע הקרוי פרש למפרום 

וכמובן תפו"א פרוסות דק החצויות לשניים עבור מילוי

אופו ההכנה :

בקערה נעבד את הבשר הטחון עם התבלינים השמן והפטרוזליה נוסיך גם את פרוסת החלה (יש לסחוט היטב לפניי כן)

את התפו"א שפרסנו נשים בקערה ונפזר עליהם מעט מלח ,דבר שיגרום להוצאת הנוזלים ויקנה טעם

בינתיים בסיר רחב ושטוח נסדר את הירקות שהכנו (המצע) נתבל במעט פלפל שחור מלח חררצ/בהרט וניתן להוסיף "אבק" של קינמון(ממש מעט לארומה)

נמלא את התפו"א בבשר המתובל

בקערה נטרוף ביצה עם כף של רסק עגבניות(ישנם שלא מוסיפים רסק-אני ממליץ)

נחמם שמן דק במחבת ונתבול את התפ"א בקמח ולאחר מכן בבלילה של הביצה והרסק(מעטפת זו תיצור מרקם קראנץ מבחוץ ונימוח מבפנים)

ציפוי זה יקנה למפרום מעטפת פריכה ומרקם מיוחד במינו ונטגן קלות מכל צד 

לאחר הטיגון נסדר את המפרום בצורה הדרגתית בסיר עם המצע שהתבשל לאיטו 

ישנה גירסא שבשלה זה אומרת להוסיף לקערה עם כוס מים את הרסק הנותר ולשפוך מעל עניין של טעם 

אני לא עושה כן אלא מסדר כפי שהסברתי מעל המצע לוקח קצת מהשמן שטוגן המפרום מפזר מעל ומבשל ל אש נמוכה כ 45 דק'

לסיכום:

זוהי מנה נפלאה שיכולה להיות נהדרת ועצמאית ,אך במטבח הטריפולטאי לרוב תוגש לצד קוסוקוס(מתכון בקרוב) ועם חמוצים מססיר וצ'רשי

בהזדמנות זו אודה לחמתי מזל על הטיפים במרוצת השנים ועל הסיפורים מאוחרי הבישולים וכמובן על האישה המדהימה שלי.

אז קדימה תתחילו לבשל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת