33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

טורט קקאו חגיגית מבית סבתא

טורט קקאו חגיגית מבית סבתא

חמותי היתה מכינה כל שבוע טורט האחד קקאו והשני לבן . פורסת אותם לשלוש משלבת בניהם  ומכינה מהן שתי עוגות קרם . כשהמילוי קבוע , לכל עוגה 2 שמנת מתוקה 2 אינסטנט פודינג בטעמים שונים ו2 כוסות חלב. מעל היתה מצפה בפרורי שוקולד או עוטפת הכל בשוקולד מומס. אף פעם לא התפתתה לנסות עוגת קרם אחרת . את זה אוהבים ואת זה אני מכינה. היתה אומרת . 
לרב אני נוהגת להכין קרם אחד עם אינסטנט פודינג וניל והשני עם אינסטנט פודינג שוקולד. אבל נכדי הודיעה חגיגית שהוא לא אוהב את קרם החום, הפעם הוכן עם כמות כפולה של קרם הניל והתמנתי כדורי שוקולד קטנים בשכבה האמצעית. 

              לטורט                                                                 


6 ביצים
1/4 כוס מים פושרים (לא רותחים)
200 גרם סוכר (1 כוס)
190 גרם קמח (1/4+1 כוסות קמח )
50 גרם קקאו (5 כפות)
כפית אבקת אפייה

להקציף את הבצים עם המים  להוסיף סוכר ולהקציף עשר דקות . התערובת תפוחה מאד ובהירה.
לנפות יחד קמח קקאו ואבקת אפיה . 
להוסיף לתערובת את תערובת הקמח דרך נפה או מסננת   כל פעם שליש ולקפל בעזרת לקק עד אחידות. 
יש להקפיד ורק בתנועות קיפול. 
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .
30-40 דקות . עד שקסם יוצא יבש(הפעם בלי פרורים עליו)

סירופ להרטבת העוגה 
לבשל יחד 
1 סוכר וניל 
1 כף סוכר
1/4 כוס מים 
להרתיח תוך ערבוב 
להוסיף 
חצי כוס קונייק או ליקר אהוב
לערבבולכבות את האש
לקרר. 

לקרם הוניל 
1
אינסטנט פודינג
1 שמנת מתוקה 
1 כוס חלב 
להקציף במקסר לקרם יציב. 

הכנת כדורי שוקולד 
לחמם כוס שמנת מתוקה 
להוסיף 150 גרם שוקולד מריר 
לערבב עד המסה ולקרר למספר שעות
(ניתן להעשיר את השוקלד באגוזים,שקדים, פרורי עוגיות מעט אלכוהול)
וליצור כדורים קטנים 
לעיטור
לצפות בגנש דוקולד
יש הרבה אפשריות אגוזים קצוצים
שוקולד מגורר, מרשמלו או סוכריות 
ופל גלילות, עוגיות מקרון ועוד. 
אני בחרתי הפעם 
לחמם חצי כוס שמנת מתוקה 
להוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לרפד תבנית בניר אפיה
צקת את השוקולד בצורה אחידה.
להקפיא לשבור ועטר סביב העוגה. 


הרכבת העוגה 
חלקתי לשתיים(אפשר לשלוש . לי לא היה חשק להשקיע הפעם)
הרטבתי את העוגה בנדיבות מהסרופ
מרחתי את הקרם והחתי עליו את כדורי השוקולד 
הנחתי את השכבה השניה 
ועטרתי בקרם הנותר 

ובשוקלד שהקפאתי . 


תהנו 


על הבלוג של inbarush19 
בר ברשת - שמביאה לנו קופנים והנחות 
והפעם קופון לפיצה האט 
שווה להרשם לעידכונים

מאחלת לכולנו שבוע קסום


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת