00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

דג לשבת-פילה מוסר ים על מצע פלפלים קלויים וצוהלים

"הנסיך", כך אני מכנה את הדג של שבת מאז היותי ילד בבית הוריי, מעין "כוכב עולה".

כילד אני זוכר שאבי היקר היה קונה דגים לכבוד שבת, זו היתה חוויה עבורי.

המטבח בבית הורי היה מעין "פרלמנט קולינארי".. החל מיום גבשבוע היו מתחילים כבר לתכנן מה

לבשל לשבת, מה לקנות, מי מגיע ולמה ולמה וככה.

רק בנושא אחד היתה הסכמה גורפת והיא הדג של שבת.

ללא ספק היה לו מקום של כבוד בשולחן השבת בבית הורי וחס וחלילה פן ייעדר מהשולחן.

חלפו השנים וגם אני הקמתי בית משלי, נולדו הילדים וראה איזה פלא -גם אני מוצא את עצמי

מתחיל במסע קניות החל מיום חמישי.. אל תגזימו, לא מיום שלישי.

שיש אבא שף בבית כל אחד מבקש את שחשקה נפשו, אך חשוב לציין שיש אבא שף בבית הוא

מבשל כרצונו.. גם בשולחן השבת שלנו "הכוכב העולההוא דג השבת,למרות כל הניסיונות לשנות,

לגוון, לא הרשתי לאף אחד לוותר על הדג.

הנה לפניכם המתכון, אז כל שנותר להדליק את הגז ו... עננה של ניחוח משכר תהיה בביתכם:

 החומרים:

פרוסות פילה מוסרממליץ דג ים

פלפלים קלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות

פלפלים אדומים יבשים מושרים במים

פלפל צ'ילי אדום

10 שיני שום

שקית ערמונים בוואקום

כפות לימון כבוש

כוס שמן קנולה - רק לא שמן זית

כוסות מים

כפות פפריקה מרוקאית בשמן

כף כמון

כף שטוחה כורכום

כף מלח

חבילת כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

בסיר רחב ושטוח נחמם את השמן ונזהיב קלות את שיני השום.

נוסיף את הפלפלים ואת התבלינים, נחמם מעט וכך התבלינים יפתחו והשמנים שבהם יגרמו לניחוח..

נוסיף את המים, הלימון הכבוש וחצי מכמות הכוסברה,

נסדר את הדג תוך הקפדה על עטיפתו בנוזל בחום ואהבה ♥

נבשל על אש גבוהה כ - 10 דקות ולאחר מכן על אש נמוכה עוד 20 דקות.

לקראת הסוף נוסיף את הערמונים והכוסברה, שתיתן רעננות וארומה נהדרת.

 

טיפים להצלחת המתכון:

הקפידו על דג טרי
בשלו את הדג על אש נמוכה עד צמצום הרוטב לעיתים גם חצי שעהבמרוקאית זה נקרא

"טקלייה"

ניתן להחליף את הערמונים בגרגרי חומוס מבושלים/פול ירוק

הגישו לצד לחם פרנה - לחם מרוקאי שנאפה על חלוקי נחל, או עם חלה חמה וקראנצ'ית

פלפל ושום ארומה מיוחדת                                


עטוף בחום ואהבה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת