44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

"סהרה" נווה מדבר של טעמים מהמטבח הערבי בין כפר תבור לעפולה

עשיתם את הדרך צפונה ?מצויין-אל תוותרו על עצירה בממלכת "סהרה".

בואכה כביש כפר תבור סמוך לכפר נין טיפה לפני עפולה שוכנת ממלכה קולינרית קסומה.

למה קסומה? תראו את המבנה בו שוכנת "סהרה" יש מילה אחרת מקסום?

חצר כל כולה פינות קסומות

שנכנס פנימה?

שימו לב לפרטים..

אקווריום גדול ,מיני כלי נחושת וצנצנות של חמוצים, באר מזרקה מעוטרת ב"פמפקין" כתומות

פינות הסבה מרווחות ומעוטרות, המקום ממוזג ומשרה אווירה אוריינטאלית קסומה בהחלט.

המזרקה, עוד קצת מהמקום ונעבור למטעמים.

יוצאים לחצר לבדוק מה מתבשל לאט לאט -מעמידים במבחן את בלוטות הטעם..

חצילים על גחלים

מה בפנים?

גם הירקות עוברים טיפול דומה.

 לא תאמינו חמוצים מענבים.

פלפלים מהתקרה -

רעבים? זה הזמן להכיר את השף של "סהרה" -הבחור רוקח מעדנים-באחריות.

נכנסים למטבח-מה שמתבשל פה..ואפילו נלמד להכין כמה מטעמים.איך אפשר להתרכז

ככה תגידו-מהטבון הסמוך שבמטבח יוצאות על סרט נע פיתות מתובלות בשלל תבלינים,גבינה וירק אלו תנאים ללמוד לבשל?

בחייך תן לטעום משהו.

ובכל זאת איך תדעו להכין צוואר כבש ממולא,הודו שלם וקבאב חאלבי?

 

צוואר כבש ממולא

המרכיבים:

1 צוואר כבש בינוני (מבקשים מהקצב שיפתח אותו וינקה)

1/2 ק"ג אורז

300 גרםבשר עגל טחון

100 גרםצנוברים

150 גרםשקדים טחונים גס

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט טחון

 אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השר הטחון ומערבבים אותו עם כל התבלינים, האורז, הצנוברים והשקדים וממתינים עד שמתקרר.
  2. מורחים את צוואר הכבש במלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממלאים את הכבש בתערובת הבשר הטחון, עוטפים את הצוואר בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני-נמוך כשלוש שעות עד שהבשר רך מאוד.

 

קבאב חלבי

 המרכיבים (4 מנות):

לבשר:

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

200 גרם צנובר

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 בצלים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב עגבניות:

2 ק"געגבניות אפויות בתנור

1 כפית מלח

1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כפית כמון

אורז:

300 גרםאורז

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת מרק בקר

 

אופן ההכנה:

  1. הקבב:מערבבים את כל החומרים יחד ומגלגלים קציצות מהעיסה. צולים את הבשר על הגריל עד 70% דרגת עשייה.
  2. הרוטב:טוחנים את העגבניות במעבד מזון ידני. מוסיפים מלח, פלפל ירוק חריף וכמון ומערבבים.
  3. האורז:מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה.
  4. הרכבה: שמים את האורז המבושל בצורה של כיפה במרכז קערה גדולה שאפשר להכניס לתנור. מניחים את קציצות הקבב מסביב לאורז. מזלפים מעל רוטב עגבניות. 
  5. עוטפים היטב את הקערה בנייר כסף ומכניסים אותה לתנור חם למשך 10-15 דקות.

כבש בתנור

המרכיבים (מנה אחת):

1 יח' של אוסובוקו כבש במשקל של 500 גר' או שוק כבש קטנה במשקל של עד 1 ק"ג (אם משתמשים בשוק כבש, יש להכפיל את כמויות התבלינים)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור אנגלי

1/2 כפית הל טחון

5 עלי דפנה

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

4 גזרים, חתוכים לקוביות

1/2 ק"ג סלרי קצוץ

שמן זית לטיגון

2 ליטרמים

 אופן ההכנה:

  1. שמים את האוסובקו במחבת עם שמן זית ומשחימים.
  2. מעבירים את האוסובוקו לתבנית. מוסיפים את כל התבלינים, הירקות והמים ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי ב-150 מעלות.
  3. מגישים את האוסובוקו על מצע אורז וירקות מבושלים.  

 

 

 

הודו שלם:

 

מנה לששה סועדים.

 

  1. מבשלים את הודו  במשך 40 דקות במים.
  2.  מבשלים אורז ובשר כבש וצנובר ביחד.
  3. ממלאים את הודו  בבשר כבש ואורז וצנובר ניתן להוסיף טיפה צימוקים  ועשבי תיבול
  4. זמן הבישול 4 שעות בטבון

השולחן ערוך כולם מוזמנים לאכול

הסלטים רעננים ומזמינים ,בורגול עם גרגרי רימון,אבוקדו,חמוצים מצויינים,חומוס ואני לא מגזימה אחד המעולים שתטעמו אם לא ה..

חומוס עם טוויסט

ענבים מוחמצים

בזה אחר זה ים של סלטים מוגשים לשולחן ובכל אחד טעם מפתיע,השילובים במנות הראשונות ובסלטים מפתיע לטובה

 

כנאפה לא מתוקה על מצע גבינה ולמטה חצילים קלויים מוגש חם עם גרגרי רימון למעלה

מעדן המעדנים למטה בתחתית בשר כבש

הבעלים של "סהרה"

זהירות זה חם אש...מה מסתתר מתחת לפיתה

להתענג-תזמורת לחוש הטעם

מגדל עדשים ובשר

הולך טוב עם ההודו

עוד תבשיל מוצלח שילוב חמצמץ של עגבניות ובשר חם

עכשיו בטח בא לכם משהו מתוק..תוכלו לשבת באחת מפינות ההסבה המרווחות להתענג עם כנאפה מעולה,כוס תה עם נענע או קפה עם הל

קפה מפינג'אן

תפריט סלטים

אפשר גם בחצר

כמה זה עולה?

מנה ראשונה : 4 סוגי סלטים, חמוצי הבית, לאפות מהטאבון.

למנה עיקרית  ניתן לבחור מגוון של מנות בשריות אותנטיות מהמטבח המקומי עם תוספת של צ'יפס ובשר:

שיפודי שייטל  צעיר (2 שיפודים). מחיר: 65 ₪

אוסובוקו עגל צעיר – ממולא בירקות ועשוי בטאבון בבישול ארוך (המנה מיועדת ל-4 -6 סועדים ). מחיר:  345 ₪

סוניה (קפטה) – בשר כבש ובשר עגל על נתחי תפוח אדמה,עגבניות וצנובר (מנה מיועדת ל- 4 סועדים). מחיר: 270 ₪ . ניתן גם להזמין מנה לזוג במחיר 132 ₪ .

תרנגול הודו ממולא אורז צנובר בשר עגל  וירקות עשוי בטאבון. המנה מתאימה ל- 4-6 סועדים. מחיר: 385 ₪

 

כמו כן, מציעים ב"סהרה" תפריט ילדים :

המבורגר הבית  עשוי מבשר כבש ועגל, 2 שיפודי לבבות  עוף , שניצלונים הביתי מצופים סומסום . כל המנות הללו מוגשות עם תוספות צי'פס או אורז או פסטה עם נתחי עוף ברוטב פטריות . מחיר: 30 ₪

 

מזרקת הנוי שבתוך המסעדה (כן,זאת עם הפמפקין) הייתה פעם באר ישנה..

וזה כבר בחצר

המסעדה והחצר רחבת הידיים על שלל פינות החמד שבה הם תפאורה מושלמת לארוחת אלף לילה ולילה..

אין מה לעשות צריך לזוז הבייתה והדרך ארוכה ,בספר האורחים חתמתם?

כי אפילו שמעון פרס חתם...

לי היה הכי כיף בעולם,אין מצב שאני מדלגת על "סהרה" בדרך לצפון עם המשפחה

טוב הלכתי יאללה ביי..

מסעדת,סהרה בין עפולה לתבור,

שעות פתיחהא' - ש' 11:30 - 24:00, טלפון: 04-6425959

http://www.saharaz.net/

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,487,599
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת