77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

תפוחי עץ מרמת הגולן

 

זוכרים את האגסים שקבלתי מהחברים שלנו, עמי ופטריסיה מנווה אטיב שברמת הגולן?

אז בראש השנה קבלתי משלוח של תפוחי עץ - מה משלוח? ארגז מלא בתפוחי עץ מרהיבים

מה כבר לא נאמר על הפירות הגדלים ברמת הגולן, הגובה ומזג האוויר הקריר באיזור רמת הגולן הופך את האיזור לאיזור שהכי מתאים לגידול פירות, פירות יער, פירות אקזוטיים ועוד סוגים רבים של פירות וכמובן גם תפוחי עץ, גם אדמת הבזלת שעשירה במינרלים. 

שימו לב לצבע של התפוחים לפני הניקיון והשטיפה

והתפוחים אחרי שרק ניגבתי אותם בנייר ניגוב 


ראו את ההבדלים

טוב, מה עושים עם כל כך הרבה תפוחים? אוכלים אותם כמו שהם כמובן, כל כך טעימים ועסיסיים, וגם מכינים על הדרך כמה מתכונים. 
הכנתי סיגרים ממולאים בקוביות תפוחי עץ - מתכון פשוט וקל
טיגנתי במעט חמאה קוביות תפוחי עץ, פיזרתי מעט סוכר דמררה
הוספתי לתעורבת אגוזים קצוצים, טיגנתי כמה דקות והנחתי לקירור

 
לאחר שהתערובת התקררה, מילאתי את הסיגרים בתערובת, גלגלתי משני הקצוות וטיגנתי בשמן עמוק מס' שניות 


 
וכמובן הכנתי גם טארט טאטן תפוחים
 בדרך כלל מכינים טארט טאטן עם תפוחים ירוקים, אבל הפעם זה היה כל כך מתבקש להכין עם התפוחים האלה וזה מה
שעשיתי. התמונה לקוחה מהבלוג והמתכון שם עם תפוחי עץ ירוקים.
למשלוח התפוחים צורפו גם מארזי בירה, לגידי, הבן של עמי ופטריסיה יש מבשלת בירה שמקבלת את השם המקסים: מלכת החרמון.  אני לא שותה בירה לבנה אבל בני הבית ששתו אהבו את הבירה - מומלץ מאוד


 
שימו לב לצורת האריזה של שישיית בקבוקים


 
מתכון פשוט של טארט תפוחים - רשומה בבלוג

הוראות ועצות מקדימות:

  1. לשמן מעט תבנית בגודל 24
  2. לחמם תנור ל-190 מעלות
  3. אפשר לאפות את הטארט במנות אישיות
  4. אפשר להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה

 מצרכים:

  1. 70 גרם חמאה רכה
  2. 200 גרם סוכר
  3. 1 חבילה בצק עלים, חתוך קצת יותר מגודל התבנית
  4. 5-6 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים 
  5. מעט תמצית וניל
  6. מעט קינמון לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. להמיס במחבת סוכר לקרמל, להוסיף חמאה, לערבב
  2. לשפוך לתבנית את הקרמל
  3. לסדר מעל את התפוחים בצורה יפה
  4. לתבל בוניל וקנמון 
  5. להניח על התפוחים עיגול של בצק ולחורר, הבצק צריך להיות גדול מעט מקוטר התבנית, להכניס אותו מהצדדים כלפי פנימה כך שיעטוף את המילוי מהצדדים
  6. לאפות עד להזהבת הבצק - להמתין דקה ואז להפוך בצלחת הגשה
  7.  

  תודה לכם, עמי פטריסיה וגידי היקרים, על המשלוח הנהדר והטעים 

 שנה טובה, חג שמח וחיבוק מכולנו  


 
 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת