00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פוסט על המנגל....

החלטתי לשתף חלק מהמתכונים של מנות החובה שלי כשאני עושה מנגל, כמובן שאני מכין 2 סלטים שכבר מופיעים בבלוג שהם: פלפלים קלויים בתחמיץ וסלט ירקות קלויים...

בנוסף בפוסט הבא תמצאו -  חציל על האש עם טחינה, שיפודי ירקות, קבבים, פרגיות ולבסוף הבשר (עם תמונות חלקיות....מצטער מראש!) 

סירת חציל ממולאת בטחינה:

נתחיל עם הטחינה, בגדול אני ממליץ שתשתמשו בטחינה איכותית מבלי להתפשר, אני קונה טחינה תוצרת שכם,  בחיי שהיא הטחינה הטובה ביותר שטעמתי...

מצרכים:

חציל ארוך

רבע כוס טחינה גולמית איכותית

חופן פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

רבע כוס מים

מלח לפי טעם

ולעיטור - חצי חופן פטרוזיליה קצוצה גס מאוד ושמן זית

אופן ההכנה - מערבבים, אם סמיך מידי מוסיפים מעט מים, אם נוזלי מידי מוסיפים מעט טחינה...

אחרי שקלינו את החציל נניח אותו במסננת כדי שכל הנוזלים שלו יצאו ונקרר אותו מעט כי אם נשפוך את הטחינה על חציל רותח הטחינה תתייבש.

לאחר מכן ניקח את החציל, נניח אותו בצלחת (עם הקליפה), נחתוך אותו בצד אחד לאורכו ונפתח אותו למן קערית, נשפוך פנימה את הטחינה ונניח את מרכיבי העיטור הפטרוזיליה ומעט שמן זית.

קבב ביתי:

אף קבב קנוי לא משתווה לקבב שנעשה בבית, לכל "אחראי מנגל" בבית יש את המתכון שלו לקבב, אז הנה שלי!

מצרכים:

צרור פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ כמה שיותר דק

קילו בשר טחון (רגיל)

250 גרם שומן כבש טחון

חצי כפית הל טחון

כף וחצי אבקת מרק עוף (כן, אבקת מרק עוף....)

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים הכל לתערובת אחידה, מגלגלים לגודל של כדור פינג פונג ומשטחים מעט.

מכניסים למקרר עד הזמן שמניחים אותם על המנגל (לפחות שעה....), הדרך לדעת עם הקבבים מוכנים זה ללחוץ עליהם מעט עם האצבע, עם קושי בינוני אז מוכן...

שיפודי ירקות:

קלאסי לאורחים צימחוניים אבל גם אם אין כאלה זוהי מנת פתיחה נהדרת.

בניגוד לשיפודים אחרים בהם אני משתמש עם שיפודי מתכת במתכון הזה אני משתמש עם שיפודי במבוק ולכן חשוב לציין שבכל פעם שאתם משתמשים עם שיפודי במבוק תשרו אותם במים כדי שהם ישרפו פחות....

את האמת אין מתכון מוגדר אפשר להוסיף איזה ירקות שרוצים ופשוט לקלות אותם על המנגל כשאת המלח מוסיפים לאחר הקלייה.

הירקות הנפוצים אצלי: עגבניות שרי, בצלצלים (או לבבות בצל), פלפל, גמבה, פטריות, קישואים ועוד....(אני לפעמים מוסיף גם נתחי חזה עוף....)

פרגיות:

מצרכים:

פרגיות לפי כמות האנשים

פפריקה מתוקה

מעט כורכום

תבלין לגריל עוף

שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

אם החלטתם ללכת על שיפודים אז חיתכו את הנתח לקוביות יפות ותתבלו בטרם ההשחלה לשיפוד.

מערבבים את  כלל המרכיבים ומוסיפים את הפרגיות, דואגים שכלל הנתחים מצופים ברוטב.

כשמניחים על המנגל תדאגו כמו תמיד שיש לידכם מים בכדי לכבות להבות "טועות" (השמן מטפטף....)

שימו לב: כדי שהפרגיות ישארו עסיסיות ולא יתייבשו הן לא צריכות הרבה זמן על הרשת....

הבשר!!!!

התיבול בבשר הוא הכי פשוט, בלי התפלצנות מיותרת, מלח גס ופלפל שחור בלבד...

למנגל שלי אני מעלה 2 סוגי בשרים בלבד:

הראשון זה אסאדו:

נתח שומני מאוד שבצד אחד זה עצמות הצלעות שעליהן יש שכבות של שומן ובשר, אני מקפיד כשאני בוחר את הבשר לבחור עם יותר בשר משומן...אופן ההכנה של הנתח הוא שמניחים אותו על העצמות עד שהן נשרפות מעט ואז הופכים וצולים בכל הצדדים לפי מידת העשיה הרצויה.

תמונות האסאדו הם של המנגל של דוד אדוארדו.....

והאהוב עליי ביותר הוא כמובן האנטריקוט:

אם אני עושה מנגל חפוז אז אני חותך אותו לקוביות גדולות ומשפד, 5 דקות בכל צד לקבלת מדיום...

אם יש לי זמן ואורחים אז אני מניח נתח של 3 קילו על המנגל עם גחלים לוחשות (אש נמוכה) רבע שעה- 20 דקות על כל צד (הסוד הוא לתחזק מנגל נוסף לטובת גחלים ומידי פעם להוסיף למנגל הראשי גחלים).

לאחר שמוכן חותכים לפרוסות בעובי לפי דרישת הסועד וצורבים על המנגל בצדדים ה"ורודים" שוב לפי דרישת הסועד למידת העשייה...

ולבסוף כמובן איך אפשר בלי קפה שמתבשל לו על הגחלים....

יאללה לכו לנפנף!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת