11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

מאפה בצק עלים עם תפוחים וגרעיני רימונים


לפעמים מתחשק להכין קינוחים טעימים (ויפים) בלי עבודה והשקעה...
במיוחד במחגים שיוצא לנו לבלות במטבח כל כך הרבה שעות, אנחנו רוצים להכין קינוח קליל שיהיה גם יפה וגם טעים והכי חשוב מהיר!!!
בצק עלים מרודד תמיד כדאי להחזיק במקפיא (רצוי על בסיס חמאה, אבל לא חובה...) והוא יכול להוות בסיס נפלא לאינספור מאפים מתוקים (וכמובן שגם מלוחים) וזה אחד מהם...

בסה"כ מדובר בעיגולי בצק עלים אפויים ממולאים בתפוחים, גרגירי רימונים וסוכר וניל...
בזמן האפייה הסוכר נמס ומתקבל קרמל עדין ומתוק על התפוחים והרימונים... ממש מתוק וטעים! 

אז אם בא לכם לפנק את האושפיזין שלכם או את עצמכם עם קינוח נחמד במינימום מאמץ... אתם מוזמנים להמשיך לקרוא....

מרכיבים-ל-12-14 מאפים
בצק עלים מרודד-1 ק"ג
7 שקיות סוכר וניל
4-5 תפוחים ירוקים קשים וקלופים (גרני סמית)
כוס גרגירי רימונים
חלמון-להברשה

אופן ההכנה-
-מפשירים את בצק העלים במקרר מספר שעות לפני ההכנה. (אם ממהרים ממש אפשר להפשיר בטמפרטורת החדר)
-פורסים את הבצק על משטח ישר וקורצים ממנו עיגולים גדולים (קוטר 10 ס"מ) וצפופים-אני נעזרתי במכסה של צנצנת.
 
-על מנת ליצור שוליים יפים למאפה, בתוך כל עיגול נקרוץ עיגול קטן יותר בעזרת כוס. תשתדלו לא לקרוץ את העיגול הקטן עד התחתית של הבצק אלא רק לסמן אותו על הבצק...
 
-מברישים את שולי המאפה בחלמון ומקלפים את התפוחים, חותכים כל תפוח ל-4 רבעים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות, מסדרים את הפרוסות בצורה חופפת במרכז המאפה על העיגול הקטן.

-מניחים כפית מגרגירי הרימונים על התפוחים ומפזרים חצי שקית סוכר וניל במרכז המאפה ובשוליים.

-אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפה תפוח וזהוב (בערך 15-20 דקות) ומוציאם לצינון.  
גרגירי הרימונים יאבדו קצת מצבעם העז ולכן כשנוציא את המאפה מהתנור ולאחר הצינון נוסיף עוד חצי כפית גרגירי רימונים....

-אפשר להגיש את המאפה עם אבקת סוכר, קצפת או סירופ תפוחים (מביאים לרתיחה בסיר גדול את שאריות התפוחים מהמאפים+ 3 תפוחים קלופים נוספים, כוס מים, חצי כוס סוכר, רבע כפית קינמון ו-3 כפות ליקר תפוחים או אמרטו, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהתפוחים מתרככים)

ועוד אחת מקרוב...

ואחת אחרונה ואדומה...

לפני סיום רציתי לשתף אתכם בבראוניז המקסימים שהכינה האהובה חיה דר על בסיס המתכון שלי לבראוניז שוקולד עם סוכריות M&M.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2385380
יצא לה פשוט מקסים וטעים... כל הכבוד!

אתם מוזמנים לשתף אותי ולשלוח אלי תמונות במידה וניסיתם מתכונים מהבלוג-זה מאוד מרגש ומשמח!!!
נפגש שוב בקרוב עם עוד מתכונים ועד הפעם הבאה שיהיה שבוע טוב וחג שמח!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת