11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פילה דג אמנון וירקות בתנור

 

 

מתכון זה ניתן להכין עם פילטים של דניס, קרפיון, וגם מושט/אמנון. טרי או קפוא.

הכל בתבנית אחת. יכול לשמש כמנה ראשונה, או מנה עיקרית.

 אם קונים דגים טריים, לבחור דגים גדולים יחסית. כל מנה היא בעצם רק  1/2 דג עם ירקות. מנה יפה וטעימה ואהובה, מתאימה לחג ומועד ושבת גם.

חומרים:

4 דגים  נקיים ומפולטים (מקבלים 8 מנות דג= 1/2 דג לסועד).

להמליח קלות  את  הפילטים לפזר מעט מלח גס,  פלפל שחור גרוס ומיץ לימון לשמור מכוסה במקרר כ- שלוש שעות או מיום קודם. (או להקפיא עד ההכנה).

 

אם מקפיאים  בשלב זה עד ההכנה, יש להפריד בדפי הפרדה לכסות היטב ולהקפיא.

 

 

לירקות:

8 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם  מיום קודם.  לקרר במקרר  לקלף ולחתוך לפרוסות עבות.

 30 עגבניות שרי חצויות או עגבניות רגילות  פרוסות עבה.

2 -1 בצלים גדולים פרוסים עבה.

4 שיני שום פרוסות,

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל ירוק  בהיר חתוך לרצועות.

לתבל את הירקות,

1/4 כוס שמן זית,

 לפזר מלח גס,

פלפל שחור גרוס.

ענף רוזמרין

ענף תימין.

 

הירקות מתובלים

 

אופן הכנה:

אופים קודם את הירקות

לחמם מראש תנור ל- 220 מעלות

 לתבל את הירקות בכל התבלינים, לשמן תבנית גדולה בשמן זית,  להכניס את כל הירקות, לזלף מעל עוד כ- 1/4 כוס שמן זית. לאפות עשרים דקות בחום גבוה 220 מעלות. להוציא מהתנור. 

הוספת הדגים.

 

 

 

להוריד טמפרטורה ל- 200 מעלות.

להוציא את הדגים ולשטוף מההשריה . לעסות בשמן זית  + תבלין דג. לסדר אותם מעל הירקות בשתי שורות בתבנית כשהעור כלפי מטה.  לאפות 10 דקות  ב- 200 מעלות . 

 

 

 

 

להגיש כל חלק פילה + ירקות עם רבע לימון  על יד,

מעדן!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת