00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פאי תפוחים שקדים ורימונים

 

 

 

רצף ימי החג והשבת הרחיק את כולנו מהשגרה. יותר מידי ימי שבתון וסעודות עתירות טעמים וקלוריות.  כייף לטעוף הכל מהכל ולהרגיש חג. 

גם אם אני משתדלת לשמור על תפריט מאוזן  כך שבני הבית לא ירגישו עומס ולאות בסוף הארוחה, איני פוסחת על מתוקים ומאפים מגוונים. אנו אוהבים מאוד לאכול רימונים והשפע שיש לנו בתקופה האחרונה מהמושב מושיב את בעלי שוב ושוב לפורר לכולנו את האדום המתוק הזה, כדי שנתענג עליהם כמיץ, כשייק, כחטיף מזין או בעוגה.

לקראת השבת בהחלטתי לאפות עוגת פרי קלה. קניתי גלידת וניל צרפתי ונכנסתי למטבח. מהר מאוד אלתרתי את החומרים ואת הדינמיקה הפשוטה בינהם.

המרכיבים לבצק: 

כוס ושליש קמח

קוביות 100 גרם חמאה קרה.

קורט מלח

כף סוכר

מעט מים קרים מאוד.

ללוש הכל לבצק ולקרר 20 דקות.

 

העוגה:

לרפד תבנית 24 בבצק הקר, לדקור ולאפות 15 דקות.

לגרר במגרדת גסה 3 תפוחי עץ קלופים.

להוסיף להם: שתי שקיות סוכר וניל ומעט קינמון ולהניח בצד. 

לערבב 3 כפות ריבת שזיפים (רצוי תוצרת בית) במעט מים חמים .

כאשר הקלתית אפויה כמעט לגמרי - זהירות שלא תתייבש. 

לשפוך את הריבה על הבצק החם . 

לכסות את הבצק בתערובת תפוחי העץ.

לפזר שקדים מולבנים ורימונים.

לאפות רבע שעה נוספת. אני אפיתי בחום עליון בלבד. והבית הפך אפוף ריחות משכרים של מאפה בסתיו.

 

הגשתי את העוגה בעודה חמה עם גלידת וניל צרפתי.

(אפשר להגיש את העוגה חמה או קרה. רצוי לשמור מכוסה בנילון נצמד במקרר)

 

מאחלת לכולנו שנה רווית שמחות כעושר גרעיני הרימון.

ואגב זה ממש לא נכון שבכל רימון יש תרי"ג גרענים. להלן ההוכחה והוכחה נוספת בסרטון. 

בתאבון 

 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת