11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

ספרינג רולס ויאטנמים

05/10/2012


תקופת החגים אמנם בעיצומה אבל אוטוטו גם היא תחלוף ותקח איתה (עד החג הבא כמובן) את כל הסעודות הגדולות והטעימות ותשאיר אותנו עם תחושת כבדות... (ואולי גם עם קצת ק"ג עודפים )

בשביל להתנקות קצת מכל המרקים, הדגים, המנות הראשונות, הבשרים, העופות, התוספות, הקינוחים ושאר מטעמים החלטתי להכין ספרינג רולס ויאטנמיים המורכבים מדפי אורז, אטריות שעועיות שקופות וירקות טריים.
את הספרינג רולס (לעומת האגרול) לא מטגנים! גם לא מבשלים או אופים!
יש כאלו שמאדים אותם (אני לא), אבל לרוב אוכלים אותם כמו שהם-נאים.
את דפי האורז אפשר למצוא היום כמעט בכל סופר... (ובמקרה ואתם לא מוצאים, ניתן למצוא אותם בעדן טבע מרקט ובטיב טעם)

הספרינג רולס מאוד טעימים וצבעוניים, מתאימים כמנה ראשונה, או כארוחת ערב קלילה.
בנוסף לירקות אפשר לגלגל אותם גם עם טופו, דגים ועוף אבל אני נשארתי בגזרת הירקות ואטריות השעועית בלבד!

אז למרות שהסתיו והחורף מתקדמים אלינו בצעדי ענק (איזה כיף! ) אנחנו נעשה קפיצה קטנה לאביב...

מרכיבים: (לבערך 20 ספרינג רולס)
20 דפי אורז (בערך חצי חבילה)
חצי חבילת אטריות שעועית-אפשר גם אטריות אורז (אני הכנתי חבילה שלמה ונשארו המון אטריות...)
2 מלפפונים, 2 פלפלים אדומים ו-2 גזרים חתוכים למקלות דקים/ג'וליאנים/גפרורים
4-5 עלי כרוב חתוכים לרצועות דקות
חבילת פטריות שיטאקי מיובשות (לא חובה-למי שאוהב את הטעם)
10 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים דקים

אתם מוזמנים להוסיף כל ירק ועלה שאתם אוהבים כמו-חסה, בטטה מבושלת, אבוקדו, בצל, פטריות שמפניון, נבטים, צנונית, קולורבי, ג'ינג'ר, נענע, כוסברה, עירית ובזיליקום (יש כאלו שמתפרעים ממש ומוסיפים גם פירות כמו מנגו, אננס ותפוח)
לרוטב-
סויה
רוטב בוטנים-למשקיענים (אני ויתרתי)
מעבדים במעבד מזון 1/2 כוס חמאת בוטנים, כף סוכר חום, כפית סויה, 1/4 כוס מים חמים, כפית שמן שומשום-לא חובה ושן שום חתוכה לקוביות קטנות.

אופן ההכנה-
-מתחילים עם איטריות השעועית-מעבירים אותן לקערה ויוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי מוחלט של האיטריות.
משהים כ-5 דקות, עד שהאטריות מתרככות והופכות שקופות, מסננים אותן ושוטפים במים קרים. מסננים מהמים הקרים ומניחים בצד.

-מקלפים וחותכים את הגזר, המלפפון והפלפל למקלות דקים עד כמה שאפשר.

וגם את הכרוב...

ואת הבצל הירוק לעיגולים קטנים...

-משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים כ-20 דקות עד שהן תופחות, מסננים ופורסים אותן לפרוסות דקות.

-מכינים קערה עם מים. טובלים את דף האורז במים כ-10 שניות עד שהוא מתרכך, מנערים מעודפי המים ומניחים על משטח עבודה (אני השתמשתי בקרש חיתוך מעץ)

-מניחים בשליש התחתון של הדף קצת מכל ירק ואטריות (בתמונה הירקות הונחו במרכז הדף ולא בשליש התחתון ) מקפלים את שולי הדף מימין ומשמאל על המלית ומגלגלים את הכל לגליל (סיגר) מהודק שידבק לעצמו (וגם קצת לאצבעות )  
 
-לאחר שסיימנו לגלגל את כל הספרינג רולס, מאחסנים בכלי סגור במקרר (לא מומלץ יותר מלילה אחד) וכשרוצים לאכול, מוציאים, טובלים ברוטב וזוללים....
ספרינג רול שקופים ויפים... (אפשר לראות אילו ירקות מסתתרים בפנים) 

מבט מבפנים..

מוכנים לאכילה...

לפני סיום רציתי לשתף אתכם בעוגה היפה שהכינה אנה אזימוב המקסימה על בסיס המתכון שלי של עוגת גבינה ניו-יורקית עם פטל ופיסטוקים http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2366210
יצא לה פשוט מקסים... כל הכבוד!

אתם מוזמנים לשתף אותי ולשלוח אלי תמונות במידה וניסיתם מתכונים מהבלוג-זה מאוד מרגש ומשמח!!!
נפגש שוב בקרוב עם עוד מתכונים ועד הפעם הבאה שיהיה שבוע טוב וחג שמח!!!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת