33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

היום אוכלים דג סלמון עם רוזמרין בתנור 

יש גם מג'דרה מאורז מלא ועדשים ירוקות 

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז מלא

1 כוס עדשים ירוקות

(להשרות את האורז והעדשים ללילה ואת העדשים ניתן ורצוי להנביט)

5.5 כוסות מים

כמון

מלח

קינמון

בשמן זית לטגן את הבצל, להוסיף את האורז והעדשים (אחרי שסיננו אותם מנוזלים). להוסיף את התבלינים והמים ולהביא לרתיחה. 

לכסות ועל הלהבה הכי קטנה לבשל במשך 40 דק'. להשאיר מכוסה במשך רבע שעה. 

אנחנו אוכלים גם ירקות מוקפצים בג'ינג'ר וסויה

חצי בצל קצוץ

4 גזרים קצוצים לחתיכות קטנות

3 פלפלים אדומים חתוכים לחתיכות קטנות

כוס אפונה קפואה

לטגן במחבת עם שמן זית לפי הסדר. להוסיף 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, 1/2 כפית ג׳ינג׳ר טחון, זרזיף קינמון, פפריקה אדומה ומעט מלח גס. לאדות עד שהגזר מתרכך(15 דק' - 20 דק').

     

התחשק לי לקלות לנו קצת בוטנים אז יש גם את זה

500 גר' בוטנים טבעיים

כפית מלח

2 כפות מים

לערבב הכל, ולהכניס לטוסטר אובן/תנור לרבע שעה על חום 140 מעלות. לערבב קצת ולעוד 5 דק'.

ויש גם לחם שקדים :

(מהאתר של אלנה לאפיה ללא גלוטן :-))

250 גר' שקדים מולבנים טחונים(קמח שקדים)

1.5 כפיות סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס צימוקים-אגוזים

2 ביצים

1 כף ממתיק(סוכר/סטיביה/אגבה)

2 כפות חומץ

קצח לפיזור מלמעלה

לערבב בנפרד את כל הרטובים וכל היבשים. להכניס רטובים ליבשים, לעצב כיכר קטנה, לפזר את הקצח או גרעינים אחרים לחרוץ X ולתנור ל- 25 דק' בחום בינוני. להשאיר בתנור החם עוד רבע שעה.

שבת שלום לכולנו. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת