00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

האהבות של לושינקה

לחם מגרנובל, pain de mie ובאגט לסיום...

חלפו להם 15 שנה מאז עזב אודי את עולם הבישול , עולם בו היה חלק מהמטבח של חיים כהן ב"קרן" ו"דיקסי" ועוד מטבחים במקומות מרתקים ומפנקים .

מאז, בגחמות רגעיות בודדות הוא נכנס למטבח ומפנק אותנו במאכלים טעימים עם יד יצירתית ומוכשרת של אחד שלעולם לא ייאבד את זה.

אבל השנים הולכות ובאופן טבעי מתרחקים מאוד ממה שהיה מקצוע תובעני, לא פשוט, עוד לפני שההילה עטפה כל כשרון שניהל מטבח פה בארץ.

כשראיתי את היוזמה הנפלאה והמבורכת שיצרו דודי ונעמה מבייגלה עם בית הספר "בישולים" ואת ההצעה המפתה לבוא לאחר צהריים של סדנת אפיית לחמים

ביקשתי מאודי לקחת רגע הפסקה מהעבודה ולחזור קצת אחורה אל התחביב האהוב שלו שהפך למקצוע ונעזב לאחר מכן, כי החיים הם גדולים לפעמים יותר

מחלומות מתוקים..

 

 

 

 

מצאנו עצמנו נכנסים ל"בישולים" ובסדנא מקסימה שהעביר תומר כבירי הנהדר למדנו איך להכין שלושה לחמים, למדנו לעומק את כל המושגים

ששמעתי אבל לא הבנתי עד הסוף - גלוטן,שמרים,התפחה,לישה,אפייה,קמח שיפון,בצק מותסס ועוד ועוד...

 

 

  

 

 

 

הלחם הראשון היה באגט מ ו ש  ל  ם !! מי שלא שמע פיצפוצי יציאת בגט מהתנור לא יודע מהו טעם בציעת הבאגט החמים והפריך ולעיסתו בפה - יאאמיי!!

 

קודם מונחות על בד פשתן מיוחד לבאגטים, מחכות להתפחה הראשונית מקומחות ..

 

 

 

ככה הן נראות היפות בהמתנה, אחרי חיתוך החריצים ובהתפחה השנייה...

 

 

וככה הן מושלמות אחרי האפייה...

 

 

 

הלחם השני, לחם מגרנובל הוא לחם מתקתק נפלא, מלא כל טוב - אגוזים, צימוקים, קמח שיפון וכו' וכו'...

 

 

 

יצרנו לחמניות, כיכרות קטנות בתבניות ולחמים -

 

   

 

 

לחם קסטן ( קסטן = מגרמנית , קופסא) - לחם התופח ונאפה בתבנית שמוציאה אותו חמוד ומרובע  וברור שטעים !!

בצרפתית הוא קרוי   pain de mie - הבפנוכו של הלחם.

 

 

 

 

נהניתי לראות את אודי סופג כל רגע של מידע,לש,חותך,מגלגל,מערבל.

בסוף הסדנא הוא הכריז שהוא עומד להיות באגטיונר - מומחה לבאגטים ואני מאחלת לו הצלחה רבה בעניין

( ולי בהצלחה עם הדיאטה אם כך..)

אני החלטתי שאפייה זה לא בדיוק בשבילי -

מדוייק מדי בשביל טיפוס אימפולסיבי כמוני..אבל היה כיף !!

 

ולשמחתי !! - עדכון של הרגע האחרון ..

השמועה אומרת שאוטוטו יש סדנא באוקטובר שווה במיוחד - כנסו לאתר בייגלה לעיוד פרטים - נשמע לי שווה במיוחד...

 

שיהיה חג שמח!!

 

המון אהבה,

 

טליה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל האהבות של לושינקה אלא אם צויין אחרת