88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

טארט טאטן תפוחים אישי

07/10/2012

מאז הפעם הראשונה שהכנתי טארט טאטן תפוחים, אני מאוהבת במאפה הזה, אני זוכרת את עצמי לא מתחברת לתפוחים/אגסים אפויים, אבל עם הגיל והזמן, אני מוצאת את עצמי אוהבת את הפירות האלה אפויים.

התענוג גדול יותר כשהפירות האלה עטופים בבצק עלים טעים ופריך וכשהם יוצאים מהתנור, אין יותר טעים מזה. בואו תכינו, קלי קלות.

טארט טאטן אישי:

לשמן בתרסיס תבניות אישיות, אני השתמשתי בחד פעמי

לחמם תנור ל-190 מעלות

אפשר להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה

מצרכים:

1.     70 גרם חמאה רכה

2.     200 גרם סוכר

3.     1 חבילה בצק עלים

4.     5-6 תפוחים קלופים וחתוכים מושרים בקערה עם מיץ לימון

        אני השתמשתי במנדולינה ליצירת עיגולים או רצועות, מה שבא לכם

5.     מעט תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. ליצור קרמל: להמיס במחבת סוכר, להוסיף חמאה, וניל ולערבב עד לקבלת קרמל
  2. לשפוך בזהירות לתבניות את הקרמל -אני נעזרתי בכף
  3. לסדר מעל הקרמל את התפוחים
  4. להניח על התפוחים עיגול של בצק ולחורר, הבצק צריך להיות גדול מעט מקוטר התבנית, להכניס אותו מהצדדים כלפי פנימה כך שיעטוף את המילוי מהצדדים
  5. לאפות עד להזהבת הבצק
  6. להמתין דקה ואז להפוך בצלחת הגשה - לא להשאיר בתבניות

לקלוף את התפוחים, לחתוך לפרוסות להניח בקערה עם מים ומיץ לימון - להניח בצד

לרסס תבניות אישיות במעט שמן

להניח את פרוסות התפוחים בתבניות

לחתוך את הבצק עלים מעט יותר מגודל התבנית ולכסות את התפוחים - לשלוח לאפייה

זהו, מוכנים, להפוך ולהגיש - ההבדל בתמונות זה בגלל זווית וצורת צילום (אני אוהבת לשחק במצלמה)





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת