00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מקלובה צמחונית עם עשבי תיבול

 

 

המתכון להפעם, הוא מקלובה שפירושו בערבית "הפוכה", פשוט מאחר ואת העוגה (כן כן לדעתי זו ממש עוגה לכל דבר) הופכים מהסיר אל צלחת ההגשה כך שכתר תפוחי האדמה בסופו של דבר יהיה על ראשה.  

יש הנוהגים להכין את המקלובה בתוספת בשר בקר או עוף ויש גם כאלו המוסיפים ירקות נוספים כחציל, גזר וכד'.. אתם מוזמנים להוסיף את כל מה שאתם רוצים בשכבות ורק לא לשכוח שהכל יהיה בסדר הפוף. כך שאת האורז תכניסו אחרון.

  אני אישית,  אוהבת להכין את העוף או את הבשר בנפרד ולהגיש את המקלובה כתוספת צמחונית. 

 

 

 

 

 

המצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לעיגולים בעובי של כ- 1 ס"מ

  • 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים

  • 1/4 כוס שמן

  • 1/4 כוס צנוברים

  • 2 כוסות אורז 

  • 4 כוסות ציר עוף /או מים רותחים בתוספת כף מרק עוף

  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1 כפית בהרט

  • מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. תחילה קולים במחבת חמה את הצנוברים,(ללא שמן),  מוציאים לכלי נפרד ומניחים בצד.

  2. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום הכתוש עד שמתקבל צבע זהוב יפה, ומניחים בצד.

  3. בסיר בגודל בינוני (רצוי מטפלון), מחממים את השמן, ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה.

  4. מוסיפים מעל שכבת תפוחי האדמה את תערובת הבצל והצנוברים.

  5. מערבבים יחד את האורז, התבלינים ועשבי התיבול ומוסיפים לסיר מעל שכבת הבצל.

  6. מוסיפים בעדינות את המים הרותחים כך שלא יפזרו את האורז, ומחכים כמה דקות עד לרתיחה.

  7. מנמיחים את האש, סוגרים את הסיר עם נייר אלומיניום ומעליו מכסה הסיר, ומבשלים כ- 25 דקות, על האש הכי נמוכה בגז.

  8. בסיום הבישול משאירים את הסיר לנוח למשך כרבע שעה ומורידים את מכסה הסיר ונייר הכסף, מצמידים לסיר את צלחת ההגשה, ובעזרת מגבת מטבח הופכים את הסיר מעל צלחת ההגשה בעדינות.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת