00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחם עשבי תיבול ועגבניות מיובשות

 

 

לפי השמועות שמסתבר כי היו סתם זדוניות וכלל ללא שחר, בימי המהפכה הצרפתית, ייחסו למארי אנטואנט (אשתו של המלך לואי ה-16), את האימרה: "אם אין לחם תאכלו עוגות! (ולצערה הרב ראינו איך הסיפור הזה נגמר).

וכדי שלא ניסחף לשמועות זדוניות ללא שחר, שמעתי  שמסתובבת בין האופים החובבים, עוד שמועה אחת שהפיץ כנראה "מר שמועתי", על כך כי כל המתכונים שיש בהם שמרים, הם מסובכים מאוד להכנה, ולא כדאי להתעסק איתם.

אז רגע לפני שאתם בורחים לי. רציתי רק לקרב אתכם קצת למציאות ולהזכיר לכם כי היום עם ההתפחות והקידמה (ונשאיר רגע את הפחד בצד) כל אחד יכול להכין בבית, כמעט כל מה שהוא רוצה, ובטח ובטח שכיכר לחם!

וזאת עוד בהתאמה אישית ובהשקעה באמת לא גדולה!!

ולגבי הפחד (זה שהשארנו קודם בצד), המתכונים של הלחם אמנם כוללים שמרים אבל אין צורך להיבהל כלל במתכון הזה אנחנו משתמשים בשמרים יבשים,שהם בכלל המצאה נפלאה, ואין צורך להתיחס אליהם בכפפות של משי. ואם אתם רוצים, אפשר אפילו להמציא להם שם חדש כך שבכלל לא נזכיר את השם "שמרים"....חחח (למי שיש הצעות אשמח לשמוע)

ואני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו את הכיכר הראשונה, תטעמו ותריחו את הניחוח שממלא את הבית, זו לא תהיה הפעם האחרונה שאתם אופים לחם בבית!

 

 

 

 

  

* מקור המתכון הוא של השף אורן גירון, (עם מעט שינויים שלי)

 

המצרכים:

  •  500 גר' קמח 

  • 15 גר' שמרים יבשים (1/2 1 כפות)

  • כ- 300 מל' מים פושרים ( כ- 1/2 1 כוסות)

  • 1/2  1 כפות טימין

  • 1/2 1 כפות אורגנו

  • 3-4  עגבניות מיובשות קצוצות גס

  • 1 כפית צ'ילי יבש גרוס

  • 1/2 1  כפות מלח

  • 1 שן שום כתושה

  • 50 מל" שמן זית

 

 


ההכנה:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק יחד אל קערת המיקסר עם וו הלישה, ומעבדים במהירות בינונית במשך כ-10 דקות.

  2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משמנים אותו מעט עם שמן זית, ומניחים בקערה משומנת קלות. סוגרים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ומכל כדור יוצרים כיכר מאורחת. *חשוב לא ללוש יותר מידי כדי לא להקשות את הבצק!

  4. מניחים את הכיכרות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומניחים להתפחה שניה. שוב עד להכפלת הנפח.

  5. אופים את הכיכרות בתנור שחומם מראש בהתחלה בחום של 230 מעלות, למשך ה-15 דקות הראשונות ואח"כ מנמיחים את החום ל - 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות.

  6. לאחר האפיה מצננים היטב את הלחם ורק לאחר מכן פורסים. 

 

 

הערות והארות:

 

* ניתן להחליף את התבנלינים ועשבי התיבול לפי טעמכם האישי.(רק רצוי להישאר בכמויות הרשומות במתכון)

* ניתן לאפות את הכיכרות גם בתבנית חרס ללחם (כמו שאני עשיתי), אבל גם ללא תבנית כזו הלחם יוצא מצויין.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת