00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

מרק חרירה מרוקאי

13/09/2013

 

מרק נפלא פשוט מדהים בטעמו, ממתין כל שנה ליום כיפור מלווה אותי שנים רבות , ואני לא מוותרת עליו.

המתכון באדיבות "KOKI המקורית" אותה הכרתי לפני שנים מפורום מתכונים בתפוז.

 

המצרכים:

כוס חומוס

כוס עדשים

מעט שמן לטיגון 2 כף

2-3 עגבניות טריות מרוסקות

2 בצלים בנוניים קצוצים

2 כפיות קמח ובחצי כוס מים לערבב

חופן אטריות בצים דקות

סלרי קצוץ עלים +גבעול

אבקת מרק ללא מונסודיום גלוטמט 1.5 כף  או  מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה :

 מומלץ  את המרק להכין בסיר גדול .

 בסיר מטגנים במעט שמן את הבצל עד השחמה.

 מוסיפים את העדשים ואת החומוס .

      כדאי לדעת : (אפשר להכין מחומוס שימורים מזרז את התהליך, אני הכנתי מחומוס יבש - זמן בישול ארוך יותר)

 ממלאים מים עד 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה עם החומוס והעדשים והבצל.

 מוסיפים את הסלרי הקצוץ , והעגבניות המרוסקות ומבשלים באש בנונית -  עד ריכוך החומוס והעדשים.

 לאחר ריכוך חומוס והעדשים מביאים לרתיחה שוב ומוסיפים אבקת מרק או מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 בכוס נפרדת עם מעט מים פושרים מערבבים 2 כפיות קמח ומוספים למרק..

 שהמרק כמעט מוכן מוסיפים את חופן האיטריות ומבשלים עוד כ- 5 דקות.

 

זהו המרק מוכן בתאבון ....

 

 אפשרי להוסיף מעט מיץ לימון בסוף הבישול  זה משנה את הטעם .

 לפני ההגשה אפשר להוסיף מעט פטרוזליה קצוצה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת