00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות סהרוני שקדים

 

 את הפוסט הזה כתבתי במיוחד עבור המארח שלי טל סורסקי, שהזמין אותי, בחג הסוכות, להתארח בצל סוכתו בבלוג האישי שלומה יש לאכול, החיים, מתכונים ומה שביניהם. וכאורחת מנומסת, החלטתי הפעם להביא אתי כיבוד קל של עוגיות סהרוני שקדים, שקיבלו, ולא מן הסתם, גם את השם "עוגיות המזל" בשל צורתן - כשל פרסת סוס 555. ואם אתם לא מאמינים במזל אז סתם כי הן ממכרות בטעמן...  וככה יוצא שאני מביאה לטל גם משהו משלי, גם משהו מתוק, וגם ברכה להצלחה וברכה. (כיסיתי את הכל?)

 

 

 

 ועכשיו  לאחר שכבר הבאנו את המתנה המתוקה למארח וברכנו אותו בהצלחה ומזל, הנה המתכון לעוגיות סהרוני השקדים (555) גם בישבילכם:

 

המצרכים:

  • 200 גר` חמאה רכה

  • 100 גר` אבקת סוכר

  • 3 כפות סוכר חום בהיר

  • 1 חלמון

  • 1 כף תמצית וניל

  • 1 כף גרידת לימון

  • 1/4 2 כוסות קמח תופח

  • 100 גר` שקדים מולבנים טחונים


  •  מעט אבקת סוכר לזריה לאחר האפיה


ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את החמאה, הסוכר החום, הוניל וגרידת הלימון וערבבו עד לקבלת מסה לבנה ותפוחה.

  2. הוסיפו את חלמון הביצה, והמשיכו לערבב עד להטמעה מלאה.

  3. אל קערה נפרדת, הכניסו את הקמח המנופה, השקדים הטחונים ואבקת הסוכר, ערבבו מעט.

  4. הוסיפו את תערובת הקמח אל המסה במיקסר, במהירות נמוכה, שלא יעוף החוצה, והמשיכו לערבב עד לאיחוד הבצק.

  5. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, עיטפו אותו בניילון נצמד, והכניסו למקרר לכשעה לפחות.(עד כאן אפשר גם להכין יום קודם)

  6. לאחר הצינון של הבצק, הכינו כדורים קטנים מכל כמות הבצק,

 

 

 

      7. גלגלו כל אחד מהם בצורת נקניק קטן 

 

 

 

 

      8. כופפו כל גליל לצורת פרסה, וסדרו בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כ 2 ס"מ

 

 

     

 

 

    9. הכניסו את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 180 מע` ואפו במשך כ- 12 דק`. (העוגיות צריכות להיות בהירות)

   10. צננו את העוגיות, פזרו מעל מעט אבקת סוכר ושימרו בכלי אטום. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ובינתיים בתאבון לכולם ומועדים לשמחה

תודה על האירוח ולהתראות במתכון הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת