33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

גרנולה מכוסמת מונבטת

גרנולה מכוסמת מונבטת

אנחנו עדיין מאוד אוהבים לאכול גרנולה בבוקר.

אמנם בשיבולת שועל אין גלוטן, אבל מרבית השיבולות נמצאות יחד עם דגנים אחרים מכילי גלוטן, אז אנחנו מנסים גרנולה מסוג אחר. 

לכן ניסיתי להכין גרנולה מכוסמת (ירוקה לא חומה שכבר עברה קליה) נאה ומונבשת (=מונבטת מיובשת).

מתחילים את כל התהליך מהשרית הכוסמת במשך שעה אפילו פחות (15-20 דק' מספיק כי היא סופחת המון מים). לאחר מכן הנבטה של 24-30 שעות עד שיוצאים זנבות באורך 2 ס''מ בערך.

רק מזכירה איך להנביט.

[שמים את הכוסמת שהושרתה במסננת. את המסננת מניחים מעל לקערה (שתאגור את שאריות הנוזלים). כל 5 שעות בערך צריך לשטוף את הכוסמת, לנער עודפי מים ולהניח שוב מעל הקערה. עדיף לכסות מעל עם צלחת ולאחסן במקום חשוך.]

אז לאחר שסיימנו את ההנבטה וקיבלנו זנבות יפים, לוקחים שתי תבניות תנור גדולות, פורשים מגבות מטבח נקיות, ומפזרים את הכוסמת בשכבה אחת כדי שתצליח להתייבש. עכשיו מחפשים שמש (במרפסת, חלון עם שמש או כל מקום שקצת חם בו) ומייבשים במשך יום עד יומיים את הכוסמת. מדי פעם מעבירים בה קצת אצבעות כדי לערבב ושחלקים שלא ראו שמש יגיעו לפי מעלה. 

[כנראה שבחורף אצטרך לייבש במשך 6 שעות בתנור על 45 מעלות].

אחרי יומיים, היא מוכנה.

מכינים תערובת ממה שרשום למטה, מערבבים והכל מוכן. בלי אפיה, הכל חי, זמין, מלא בויטמינים, וטעים!

500 גרם כוסמת מונבשת

 

תמרים קצוצים

חמוציות

צימוקים

גרעיני דלעת

גרעיני חמניה

אגוזי מלך

אגוזי קשיו

שבבי קוקוס

שקדים גרוסים

מעט מים

אפשר להוסיף סילאן אם למישהו זה לא מתוק מספיק, אבל בגלל שאנחנו אוכלים אותה עם חלב שומשום מתוק מתמרים, זה מספיק לנו 

מוסיפה תמונות מהתהליך :

          

                                        

 

התערובת : 

וביחד : 

 

חלב שומשום אני מכינה כך : 

4 כפות שומשום

4 כוסות מים

6 קוביות קרח 

4 תמרים 

הכל בויטמיקס למשך 2 דק', וזהו !

חתימה טובה והמשך שבוע טוב לכולנו. 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת