88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגיות בייגלה טעימות - מתאימות למוצאי יום כיפור

 

כבכל שנה, בסיום הצום, אנחנו נוהגים לשתות נס קפה עם עוגה. לאחר מכן ממשיכים עם פיתות חמות, לבנה עם זעתר ושמן זית, זיתים עגבניות, זוהי ארוחת סיום הצום שלנו.

אני מכינה את עוגת הגבינה הזו ועוד סוג של עוגיות מתוקות וגם עוגיות מלוחות, כמו בייגלה.

חיפשתי את המתכון והוא נעלם לי, לא הצלחתי למצוא אותו, אבל אני חייבת את המתכון, זה מתכון ישן מאוד שלי ולא רציתי לקחת מתכון של מישהו אחר, רציתי את המתכון שלי.

והנה, במקרה, אני פותחת איזשהו ספר בישול, ומשום צץ לו דף הבייגלה, מרופט, מוכתם בכתמי שמן, אבל נמצא. יששש, זהו, זה עובר עכשו לבלוג ואני לא אצטרך יותר לחפש דפים מרופטים.

אז בואו נכין, קצת שיניתי מהמתכון המקורי.

מצרכים - מהכמות הזו יוצאות בערך 65 עוגיות

1.     1 קילו קמח + 1.5 כפיות אבקת אפיה, לנפות

2.     1.5 כוסות מים חמימים

3.     1 מרגרינה רכה

4.     1 כוס שמן

5.     1 כף מלח

6.     1 כפית כמון - לא הכרחי, מוסיף לטעם, למי שאוהב

7.     שומשום לציפוי

8.    ביצה 

הכנה:

1.     להכניס לקערת המיקסר: קמח, מלח וכמון, לערבב מעט

2.     להוסיף מרגרינה, שמן ואת המים לסירוגין, ללוש עד קבלת בצק גמיש ורך מאוד, אם הבצק קשה, להוסיף מעט שמן

3.     לחמם תנור ל-180 מעלות, להכין את הבייגלה: ליצור גליל קטן ולסגור

4.     לטבול בביצה ולאחר מכן בשומשום ולהניח בתבנית מתאימה - שידרוג, להוסיף מלח גס לתערובת השומשום

8.     לאפות בערך 2--25 דקות

9.     לשמור בקופסא סגורה 

ללוש את הבצק עד שהוא נפרד מדפנות המיקסר

הבצק צריך להיות רך ונעים

                                                           להכין את הצורה: לגלגל לגליל ולסגור, אפשר לעשות אותם דקים יותר, מה שאוהבים                                                   



לטבול בביצה ולאחר מכן בשומשום

לסדר בתבנית מתאימה ולשלוח לתנור לאפייה



אני מנצלת את הבמה הזו ומבקשת  מכל מי שפגעתי בו, או שהרגיש שנפגע ממני

  אני גם מאחלת למשפחתי, לחברי, לחברי הבלוגרים, לחברי בתפוז ולכל בית ישראל גמר חתימה טובה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת