00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת סולת

את המתכון לעוגת הסולת הזו כבר רציתי לפרסם מזמן, אבל כל פעם זה נראה לי לא ממש מתאים. 

ועכשיו לקראת יום כיפור, חשבתי לעצמי איזו עוגה הכי מתאימה לשבירת הצום? ולמען האמת התלבטתי בין שתיים -  עוגת השמרים במילוי תפוחי העץ? או עוגת הסולת המתוקה?

לבסוף נפלה ההחלטה על עוגת הסולת, (הנקראת בביתי, גם בשם החיבה "העוגה הצמאה"). את שם החיבה הזה היא קיבלה לאחר שהפתיעה אותי במעמד שפיכת הסירופ לאחר האפיה. מאחר ונראה היה לי, כי כמות הסירופ הנמצאת בכד שבידי היא מוגזמת וכי אין מצב שכל הסירופ הזה יהיה בשימוש רק בשביל עוגה אחת. אבל אז כשהתחלתי להשקות אותה, קרה הנס...היא מצידה התמכרה למשקה וסיימה עד הטיפה האחרונה, מה שהביא אותי למחשבה או שהיא מאוד אהבה את הסירופ שהכנתי לה, או שהיא פשוט צמאה ;) (אפילו צלחת ההגשה נשארה יבשה לגמרי). מה שהשאיר אותי פעורת פה... ואותה עם שם חיבה חדש! 


אז בואו לא נבזבז יותר זמן וניגש מייד להכנה (בכל זאת מדובר פה על גברת צמאה...חחח)

 

 

המצרכים לעוגה:

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כוס קוקוס

  • 1 כוס קמח לבן

  • 1/2 1 כוסות סולת

  • 2 שקיות אבקת אפיה

  • 4 ביצים

  • 1/2 1 כוסות חלב

  • 1 כוס שמן

  •  1 כף תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה את הסוכר, הקמח, הקוקוס,אבקת האפיה, הסולת, וערבבו כשתי דקות.

  2. אל קערה נפרדת הכניסו את הביצים, החלב, השמן ותמצית הוניל והוסיפו בהדרגה אל החומרים היבשים במיקסר. ערבבו כשתיים שלוש דקות וזהו.

  3. שיפכו את העיסה אל תבנית משומנת, אפשר בתבנית קוגלהוף מס' 24 (כמו שאני עשיתי) או בתבנית רגילה עגולה או מרובעת.

  4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 40 דקות. עד להזהבה יפה של העוגה ושקיסם הננעץ במרכזה יצא יבש.

 

המצרכים לסירופ:

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1/3 כוס דבש

  • 1/2 1 כוסות מים

  • 3 כפיות מי ורדים

 

ההכנה:

  1. הכניסו את כל מרכיבי הסירופ ביחד אל סיר חסין אש, והביאו לרתיחה. (שכל הסוכר ימס)

  2. שיפכו בעזרת כף את כל הסירופ על העוגה, לאט לאט מייד כשהיא יוצאת מהתנור. ועל דאגה היא שותה הכל....

 

* הקישוט הוא מעט קוקוס מעל וכמה פרוסות תפוז שייבשתי בתנור בחום נמוך במשך כשעתיים שלוש. (ממש לא חובה) 

* את הקוקוס יש לפזר לאחר הצינון של העוגה וספיגת הסירופ.

 

 

 

שתכלה שנה וקללותיה - ותחל שנה וברכותיה!!!


ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת